Ezzel keressek fel kardiológust?

Vérnyomásom gyógyszer mellett az ideális 130/81-től annyiban eltér, hogy egy idő óta az alsó határ legtöbbször 60-70 közötti érték. Magas vérnyomásom hosszú évek óta kezelt. Háziorvosom nem tulajdonított ennek jelentőséget, magyarázatot sem adott. Kérdésem: kell-e ezzel foglalkozni, esetleg kardiológus szakorvost felkeresni? Hálásan megköszönöm a Doktornő válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza vérnyomás értékek témában

Kedves Kérdező, az idős korral járó érfal-elváltozások is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a második (diasztolés) érték kissé alacsonyabb, mint korábban. Speciális teendőt ez nem igényel. Javasolt azonban az életkort, és az évek óta fennálló hipertónia miatt egy szív ultrahang vizsgálat, rejtett szívkárosodás kizárására. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 11., 22:58; Megválaszolva: 2015. január 13., 11:25
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Pulmonális hypertonia
Hogyan tudok leszokni
Magas vérnyomás
magas vérnyomás
Terhesség alatt szedhetek...
Tisztelt Doktor Nő! 17 hetes terhes vagyok és sajnos magasabb a pulzusum a kelleténél, illetve extra sziverések miatt kellett évekkel ezelőtt...