• Miért fáj minden nap a fejem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb 2 hónapja lettem először rosszul iskolából haza jövet.Szédülés, sápadtság, fejfájás voltak a panaszaim.Itthol alkaros vérnyomásmérővel 170/100as vérnyomást mértünk, 134es pulzussal. Ismerősöm akkor tájt halt meg leukémiában 27 évesen.Először még nem mentem orvoshoz, mert reménykedtem, hogy javul az állapotom. Azt vettem észre, hogy már nem merek egyedül aludni se, ha kilépek az utcára, akkor pedig mozgáskoordinációs zavarok, szédülés, látás zavar, erős fejfájás, mellkasi görcsök, stb lépnek fel.(a tünetek néha otthol is megismétlődnek, de nem olyan gyakorisággal.)24 órás vérnyomásmérés már megtörtént, a belgyógyászom másodlagos enyhe hypertóniára gyanakszik.2szer vettek már vért, teljes hormonális kivzsgálás történt. Az ACTH kicsit magas volt, de a 2.vérvétel, már oradexolos terhelés alatt történt, és a nemi hormonok is rendben vannak, és a kortizol is. Agyalapi mirigy betegség tehát kizárva, mellékvese betegség, és pajzsmirigy betegség is.Ezen a héten megyek nőgyógyászhoz, hogy megnézzék, esetleg nem e petefészek ciszta okozza a panaszokat. Házi orvosom 119/72es vérnyomás értéket mért.De a tünetek sanos nem múlnak! Attól félek, hogy esetleg érszűkület van az agyamba, vagy esetleg tumor. Már 4 éve is voltak hasonló panaszaim, akkor is negatívak voltak a leletek, de a pánik betegség még nem állapították meg.Állandó fáradtásg érzésre panaszkodok, és ha kimegyek az utcára, és állnom, vagy mennem kell, akkor azt érzem, hogy össze esek, és meg fogok halni.Tudom, hogy gyerekesnek, és elkényesztetettnek hangzik, de megkeseríti a minden napjaimat, nem tudok szabadulni tőle! Gondolja, hogy pszichés zavarok miatt is fájhat 1nnyire a fejem? Várom mielőbbi válaszát, és ne haragudjon, hogy zavartam! Tisztelettel: Jónás Judit

        Dr. Molnár Dóra válasza a fejfájás témában

        Kedves Jónás Judit, javaslom, hogy menjen először ideggyógyászati szakrendelésre, ha jónak látják, elküldik agyi CT-re. Ha a neurológus nem talál szervi eltérést, akkor tényleg a pánikbetegség jön szóba, konzultáljon erről egy pszichiáterrel! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2012. április 18., 15:28; Megválaszolva: 2012. április 19., 17:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: