• Kérdések zöme 3!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Legutóbbi kérdésem óta sok idő eltelt.Panaszaim azóta megmondom hát csökkentek de még mindig nem az igazi.Szóval a legutóbbi írásom óta voltam egy terheléses Ekg-n amin a következő lapot kaptam. Status:Ergometia:25-75W 1perc, Pulzus:135-165/min, RR:143/89-143/89Hhmm, Kifejezetten hyperchinetikus pulzusválasz.Diagnózis:Tachycardia, k.m.n. Szóval ez kaptam azt el kell mondanom hogy kerékpáros terhelés volt és 6percig tartott és azt mondta a doktornő hagyjuk abba mert magas volt apulzus, holott én nem éreztem és megmondom fáradtságot sem az eltelt kb 6és fél perc alatt. Holott szerintem természetes hogy terhelésre felmegy a pulzus nem-de? És kaptam beutalót a szívultrahangra 4.25-re.Ezek mellett a lentebb felsorolt gyógyszereket szedem az előzőt már nem. És elmentem egy Reumatológiai röntgenre is ahol a vélemény ez volt:Kyphoscoliosis. Ez mit jelent? Szóval az eltelt időben ennyi volt ezekután több kérdésem is lenne doktor nőhöz. Mit gondol az eddig leírtakról amit megosztottam önnel? Miért van az hogy amióta ezeket a gyógyszereket szedem az állapotom még mindig nem jobb? Ezek a gyógyszerek ön szerint elősegítik a jobbulásomat? Azóta megmondom őszintén hogy volt mikor nagyon jól voltam volt mikor ugyanúgy de van itt még valami miért van az még mindig hogy a bal oldalon a szívnél még néha mindig érzek úgymond fájdalmat és ami fura még a hónaljban is néha nagyon mitől van ez? Nem ez a gyógyszer erősebb mint az előző és azért van ez? Néha már úgy vagyok vele a gyógyszer miatt van ez amit fentebb írtam mert túl erős nekem és megmondom néha nehéz a levegővétel is vagy csak annak érzem a gyógyszer miatt? Nem tudom hogy miért van ez kérdések sokasága van bennem. hogy most mi ez mitől lehet ez a dolog. Még valami doktornő azt is mondtam a terhelésen hogy aktívan sportoltam és az utóbbi 5hónapban nem nagyon és mondta a doktornő ez miatt is lehet ez nálam. Kérdéseimre legyen szíves válaszolni remélem nem voltam nagyon kusza. Kézcsókom! Zsolt73

        Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Zsolt! Ön egy nagyon érzékeny személyiség, bizonyára aggódik az állapota és a tünetek miatt. A gyakori feszültség emeli a stresszhormon szinteket, szaporább szívverést okoz. A terheléses EKG- nem az ön igazi terhelhetőségét mérte, hanem arra keresett választ, hogy szaporább szívverés kapcsán van-e kóros eltérés. A leírás szerint nem volt, de a gyors pulzus emelkedés betudható annak, hogy már nem edz rendszeresen, és egyébként is izgulós. A fájdalmak szűnni fognak várhatóan, de lehet a gyakori stressz következménye is. A szív ultrahang még alaposabban fogja vizsgálni, hogy van-e szervi eltérés, na nincs, akkor megnyugodhat, mert egészséges a szíve. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2012. április 10., 16:14; Megválaszolva: 2012. április 13., 15:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: