Limfóma? - gyulladt mandula, kiütések

Tisztelt Doktornő! (korábbi kérdéseimhez fűzve) , volt vírusszerológia is, EBV és CMV vírusra nézték, negatív! A mandulám is nagy még, alul néha fehér folyadék van a mandulánál, talán genny. A csomók megvannak, bár mintha kisebbek lennének picivel, legalábbis a 2, 5 centis csomó a kulccsontomnál már nem dudorodik ki annyira! A mellkasomon jönnel ki néha szúnyogcsípés-szerű kiütések, de egyáltalán nem viszketnek! Más tünet nincs! Remélem, csak a mandula okozza ezt az egészet! A Hematológián kapott leletemen mandulagyulladás és reaktív nyirokmirigy bántalom szerepel.Néha itt-ott viszketek kicsit, de már lehet;hogy bebeszélem magamnak!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza nyirokcsomó témában

Kedves Levélíró!

A viszketésre és kiütésre lehetne helyileg antihisztamin kenőcsöt kérni a patikában. Semmiképpen nem szabad nézegetni a csomókat, mert ez ugye azok nyomkodásával jár. Én hagynám kicsit, engedje el, remélhetőleg nincs tényleg gond, csak vírusfertőzés. Két hónap múlva nézzék meg újra, ha megvannak, akkor részletesebb vírusszerológia lehetne és szükség szerint hematológia kontroll. Tényleg remélhetőleg reaktív és nem limfóma, de azt tudni kell hogy sokszor nem derül ki csak 1-2 hónap alatt, mert annyi idő sokszor a vírusfertőzés javulásához sem elég, illetve gyakran a limfóma is csak hónapok alatt körvonalazódik. Én is, bár látatkanban, de a reaktív mellett maradnék. Legyen kenegetve és C vitamin.

Kérdés: 2017. január 01., 18:23; Megválaszolva: 2017. január 03., 09:37
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Utalhat limfómára?
Már január óta nyirokcsomo megnagyobbodásom van, nagyon fáradékony vagyok, zsibbadnak a végtagjaim olykor, gyakori felsőlégúti infectiók. 05.24-i uh...
Limfóma lehetséges? Kérem...
Jó napot kívánok! Már februárban nehezebb volt a nyelés csomót éreztem a nyakamban. Márciusban született a harmadik gyermekem ezért most kezdtem el...
Nyirokcsomók
Kedves Váróczy László Doktor Úr! Én már korábban írtam önnek megnagyobbodott nyirokcsomóim miatt. Akkor készült nyaki UH és laborvizsgálat...
Vérképelemzés
Kedves Márta! Segítségét kérném az alábbi vérkép elemzésében. Ami miatt főként írok, az az NRBC, sosem találkoztam még ezzel a...