Leukémia vagy nem?

Tisztelt WEB Orvos! Hosszú évek óta rossz a vérképem. A vörös és a fehérvérsejtjeim száma is kevés.Vvt: 3, 33, HGB.: 106, HCT: 31, 1, Fvs.: 2, 61. 2000-ben mellrákom volt, amit megműtöttek, sugárkezelést és kemoterápiát is kaptam. Valószínűleg ez is rontott a helyzeten! Rendszeresen/ most már csak évente/ járok ellenőrzésre, ahol többek között vérből a tumor markert is nézik. Háziorvost váltottam, aki elküldött a vérképem miatt hematológiára, ahol gerincvelő vételét javasolták a leukémia kizárása ill. kiderítése céljából. A kérdésem az lenne, hogy a TUMOR MARKER nem igazolja a leukémiát? Feltétlenül szükséges a gerincvelő vizsgálata? Előre is köszönöm válaszát: Üdvözlettel: Maja

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza tumor marker témában

Tisztelt Kérdező!

Valami félreértés van a dologban. Gerincvelő vizsgálatot nem végzünk a leukémia diagnosztikához. Valószínűleg a csontvelő vizsgálattal keveri össze. (sternum punctio, szegycsontból történő mintavétel) Tumor marker vizsgálat nem alkalmas leukémia igazolására.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. február 24., 12:56; Megválaszolva: 2014. február 25., 17:40
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Vérképelemzés
Kedves Márta! Segítségét kérném az alábbi vérkép elemzésében. Ami miatt főként írok, az az NRBC, sosem találkoztam még ezzel a...
Labor lelet értékelése
Plazmaadás
Lehet-e vérhigító (Fraxiparine) ...