Utalhat limfómára?

Már január óta nyirokcsomo megnagyobbodásom van, nagyon fáradékony vagyok, zsibbadnak a végtagjaim olykor, gyakori felsőlégúti infectiók. 05.24-i uh bo.mandibulaszöglet alatt 25 mm vaskosabb kéregállományú nycs., mko. több reaktiv nycs.hasi uh eltérést nem talált. 10.17-i hematológiai vérvétel epstein-barr vírus Igg pozitív 152 U/ml,, cytomegalovirus Igg pozitív 113 U/ml.többi negatív. Szeretném kérni véleményét hogy állhat e limfoma a háttérben. Válaszát Köszönöm.

Dr. Tomonkó Magdolna válasza nyirokcsomó témában

Kedves Kérdező!

A leletében szereplő IgG pozitivitások régebben lezajlott, gyógyult fertőzésre utalnak. Az IgG a memória sejtek által termelt "emlékező" ellenanyag, melyet élete végéig termel mindenki, aki ezekkel a vírusokkal megfertőződött. Ez egyébként nagyon gyakori, nem hinném, hogy összefüggésben lenne a jelenleg tapintható nyirokcsomóival.

Mindenképpen tisztázni kell azonban ezeknek a nyirokcsomóknak a természetét. Ehhez ajánlatos lenne mellkas rtg-t készíteni, nem mindegy, vannak-e a mellkasban is. Ha másként nem megy, mintát kell venni belőlük, vagy eltávolítani szövettani vizsgálat céljából.

Az általános tünetek is amellett szólnak, hogy további vizsgálatokra van szüksége.

Nem a lymphoma az egyetlen lehetséges kiváltó ok, nem érdemes előre találgatásokban bonyolódni, jobb a korrekt kivizsgálás.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2013. október 31., 13:20; Megválaszolva: 2013. november 03., 17:19

Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)

Limfóma? - gyulladt mandula...
Tisztelt Doktornő! (korábbi kérdéseimhez fűzve) , volt vírusszerológia is, EBV és CMV vírusra nézték, negatív! A mandulám is nagy még, alul...
Limfóma lehetséges? Kérem...
Jó napot kívánok! Már februárban nehezebb volt a nyelés csomót éreztem a nyakamban. Márciusban született a harmadik gyermekem ezért most kezdtem el...
Nyirokcsomók
Kedves Váróczy László Doktor Úr! Én már korábban írtam önnek megnagyobbodott nyirokcsomóim miatt. Akkor készült nyaki UH és laborvizsgálat...
Vérkép, mikor túl magas mikor túl...
Tisztelt Dr nő! Voltam vérvételen és a Lym 41,5% a Mono 10,6% és a Neutro 44,9% ez a 3 dolog kapott csillagot. Érdeklődnék hogy mennyire érdemes ezek...
Vérképelemzés
Kedves Márta! Segítségét kérném az alábbi vérkép elemzésében. Ami miatt főként írok, az az NRBC, sosem találkoztam még ezzel a...