• Milyen mód van a gyógyulásra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Alergia vizsgálat kapcsán góckutatásra került sor.Mellkas átvilágítás során találták a következőt: "Jobb oldalon hullámos, bal oldalon sima kontúrú, jól mozgó rekesz. Szabad sinusok. Jobb oldalon a középső lebeny vetületének megfelelően egy 10-15 mm nagyságú, kissé szabálytalan alakú, puha árnyéktöbblet látszik. Kompenzált kisvérkör. A cor nem nagyobb." Továbbküldtek CT-re, ennek az eredménye: "Pleuralis folyadék nem látható. Jobb oldalon a 3.-4. segmentum határán, a hilus aldó pólusában kb. 5 x 3 cm nagyságú, inhomogen légtartalom csökkenés figyelhető meg. A tüdőkben egyebütt kóros parenchymás vagy interstitialis elváltozás nem mutatható ki. A medastinumban kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó, a mellékvesékben kóros térfoglalás nem ábrázolódik." Vélemény: "bizonytalan dignitású elváltozás a jobb tüdőben. Klinikum függvényében control javasolt." A jövőhéten hétfőn megyek Budakeszire a Korányi kórházba konzíliumi beszélgetésre egy főorvosasszonyhoz. A tüdőgyógyász pneumonitis gyanujával küldött a Korányi kórházba. Szeretném megkérdezni, hogy még milyen vizsgálatok várhatnak rám, milyen hosszú a gyógyulási idő, van-e lehetőség szteroidok kapása helyett másfajta - kevésbé veszélyes - gyógyszer szedésére??? Válaszukat várom: Köszönettel Mike Erika

        Dr. Boros Miklós válasza a légzőszervi betegség témában

        Tisztelt Kérdező! A képalkotó nem egyértelmű, ez alapján diagnózis és kezelés nem állapítható meg. Ismerni kellene a légzésfunkciót, labort és az előzményeket. A hörgőtükrözés is szóba jön, emiatt is látni kellene a képeket. Történjen meg a konzílium, mert így a várható terpiáról és kimnetelről sem lehet nyiltkozni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 28., 17:34; Megválaszolva: 2011. június 29., 18:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés