• Súlyos lehet-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr! A tüdőszűrésről a következő diagnózissal küldtek ct vizsgálatra (2 hónap múlva mehetek): Jobb oldalon a rekesz felett paracardialisan számos kötegárnyék látható, ezen belül egy kb. ujjbegynyi tömöttebb elváltozás is megfigyelhető, mely a korábbiakhoz képest novum. Fizikálisan a tüdők felett puha alaplégzés hallható. O2 Sat.:97%, P.:88/min. Kérdés: Gyulladásos residuum? Bronchiectasia? Lehetek-e rákos? Egyébként semmilyen tünetem nincsen. Rendszeresen futok, kerékpározom, nincs légszomjam, nem köhögök, nem fáj semmim, soha nem dohányoztam. Várom mielőbbi válaszát. Köszönettel.

        Dr. Boros Miklós válasza a légzőszervi betegség témában

        Tisztelt Kérdező! A mellkas röntgen alapján a gyulladás a valószínűbb, de a kivizsgálás és CT indokolt. Sem kizárni, sem megerősíteni nem lehet a tüdő rosszindulatú daganatát egy röntgen alapján. Kerülje a szennyezett levegőjű helyeket. Alkohol- és dohányzási tilalom. Minden nap mozogjon legalább fél órát (séta).


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 20., 21:02; Megválaszolva: 2011. június 22., 12:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés