Tüdő vagy gerinc?

Tisztelt DoktorNő/Úr! Körülbelül 2 hete elkezdett fájni a hátam bal fele, mondhatni a tüdőm.Köhögés csak annyi, hogy ébredés után köhintek egy-kettőt torokkaparás miatt.26 éves vagyok, 12 éve dohányzom kisebb-nagyobb megszakításokkal.sokat görnyedek számítógép felett és van egy enyhe gerincferdülésem is. Arra lennék kíváncsi, hogy inkább mozgásszervi vagy tüdő gondjaim lehetnek? Esetleg tüdőrák mennyire valószínű? Köszönettel: Z

Dr. Boros Miklós válasza hátfájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

A mozgásszervi eredet sokkal valószínűbb. Első lépésben sajátítson el gerinctornát és végezze minden nap. Mivel dohányzik a reggeli köhögés nem meglepő. Keressen fel gyógytornászt és gyógymasszőrt, akik a gerinc eredetű panaszain sokat tudnak segíteni. A dohányzást hagyja el és további légúti panaszok esetén menjen el egy tüdőszűrői felvételre.

Kérdés: 2011. március 29., 12:26; Megválaszolva: 2011. március 31., 10:48
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Napok óta fájam a hátam, miért?
Két hétig levegővételnél fájt a légcsövemnél, ahol szétágazik főhörgőkké, ám amióta ez elmúlt, nagyon fáj a hátam a jobb oldalon. Mi lehet...
Hátfájás
Már évek óta fáj a hátam, főként a bal lapocka alatt de az utóbbi fél ében már a vsetályékra is lesugárzik, észrevettem, hogy ha dohányzom...
Sugárzó fájdalom
 Tisztelt Dr.Csuth Ágnes! Igen összefüg a légzéssel, sokszor olyan szórító érzést is érzek a torkomban.mozgással nem függ össze, a torkom...
Állandó légszomj
Üdvözlöm! Olyan problémám lenne, hogy kb. lassan 2,5 hete nem tudok mély levegőt venni, folyamatos légszomjjal küzdök egész nap. 98' óta...
Mellkas rtg lelet
Tisztelt Doktornő! Basalioma+laphámrák arcról való eltávolítás után, elküldtek mellkas röntgenre, mivel a szövettan rossz indulatú kategóriába...