Nyirokcsomó a tüdőben

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretnék véleményt kérni a következőkről: Egy héttel ezelőtt torokfájásom és három napig tartó, közel 40 fokos lázam volt. Azóta a láz 38 körül mozog, +- 0.5 fok. Rettenetesen köhögök, rohamokban jön rám, s néha órákon át tart. Mindemellett véres lett a vizeletem. Elmentem a háziorvoshoz, aki mellkas röntgenre küldött, s az eredmény a következő lett: "A jobb hilusban 20x9 mm-es nyirokcsomó valószínűsíthető." Tüdőgyulladást nem mutatott ki, "csak" ezt a csomót.... A laboreredményem néhány adata: szérum vas: 0, 9 (! ) , szérum kálcium: 2, 11, MCHC: 32, 5, hematokrit: 32, 6, hemoglobin: 10, 6, vörösvértest szám: 3, 78, monocyta szám: 0, 81, eosinophil %: 6, 30, eosinophil szám: 0, 54, lymphocyta %: 15, 20. Vizelet: fehérvérselyt: 25, fehérje: 1+, hemoglobin: 3+, üledék vvt: 4363 (! ) , üledék fvs: 134, üledék baktériumok: 8591. A háziorvos Cefzilt és Monuralt írt fel, valamint azt mondta, hogy 5-6 nap múlva megismételteti a mellkasröntgent. Illetőleg urológiára küldött. Szeretném kérni a véleményüket a leírtakról! Az utóbbi 2 évben sokat van hóemelkedésem, gyakran vagyok torokfájós beteg, a vashiány pedig gyakran visszatérő probléma. Előre is köszönöm mielőbbi válaszukat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza légzőszervi betegség témában

Tisztelt Kérdező!

A háziorvos helyesen jár el. Az antibiotikus kezelés indokolt, hiszen húgyuti fertőzése zajlik. Bő folyadékfogyasztás. Alkohol- és dohányzási tilalom. A vashiány leggyakraban táplákozási probléma következménye. Mindenképpen javaslom egy vaskészítmény szedését, székletvér teszt végzését. Amennyiben a mellkas röntgenen a nagyobb nyirokcsomó nem mutat javulást lássa tüdőgyógyászati szakrendelés.

Kérdés: 2011. február 25., 10:02; Megválaszolva: 2011. február 28., 20:51
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Sóterápia Covid után
Lelet eredmény
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 