Lipoma műtét utáni láz

Doktor Úr/Nő! Kedves ismerősömnek egy héttel ezelőtt eltávolítottak egy lipomát a lapockája alól. 3 darabban sikerült kiszednie a sebésznek, a szövettan eredményére még várunk. Ismerősömnek a műtét után estére 38 fokos láza lett, hidegrázással kísérve. Pár nap múlva elment a háziorvosához, aki a tüdőgondozóba irányította. (Januárban már átesett egy tüdőgyulladáson, amikor is több héten át antibiotikummal kezelték, ezt megelőzően egy nőgyógyászati kürete volt hüvelyi csepegő vérzés miatt. A szövettan ennél negatív lett.) . A tüdőgondozóban a mellkasröntgen alma méretű foltot jelzett az egyik tüdőlebenyen, ismét gyógyszert írtak fel neki. Ezt immár két napja szedi, de a láza nem akar csillapodni. Ön szerint mi lehet a probléma. Nem lehetséges, hogy a műtétnek van köze a lázas állapot kialakulásához? Ha igen, mi lehet a baj? Ha nem, Ön mit tippel, mi lehet a probléma? Köszönettel: Egy aggódó barát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza légzőszervi betegség témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben a műtéti terület békés nem onnan van a láz oka. Egy mellkas röntgenen a műtéti terület is adhat árnyékot. A javaslatom, hogy vizsgálja meg a háziorvosa és könnyedén el tudja dönteni a láz okát.

Kérdés: 2011. február 09., 00:29; Megválaszolva: 2011. február 12., 14:21
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 
Mellkas rtg!
Azbeszt belégzése 2