• Fájó tüdő futás után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül fél éve bármilyen jellegű futás után (mindegy, hogy mennyi ideig, milyen intenzivitással futok) fáj a tüdőm. Futás után valamennyire csitul a fájdalom, azonban másnapig köhögök és mélyebb levegővételnél még mindig érzek enyhe fájdalmat. Ismerőseim azt tanácsolták, forduljak ezzel orvoshoz, mert lehet asztma van kialakulóban, azonban hallottam olyan választ is erre, hogy csupán edzetlen a tüdöm. Ön szerint mire utalhatnak ezek a tünetek? Jobb lenne, ha kivizsgáltatnám? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Boros Miklós válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! A légutak érzékenysége valóban lehet a háttérben. Első lépésként, amennyiben a terhelés nem indokolja a panaszt, védje jobban légútjait a hideg levegőtől (sál). Ha nem használ egy rutin tüdőgyógyászati vizsgálat (fizikális vizsgálat, mellkas röntgen és légzésfunkció) indokolt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 02., 21:26; Megválaszolva: 2010. szeptember 06., 10:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés