Atípusos tüdőgyulladás és táppénz

Szeptember közepén megbetegedtem. Mint utólag kiderült, Mycoplasma és Legionella fertőzésem van. Nagyon nehezen gyógyulok. Avelox Clacid és 4mg. Medrol tablettát szedek. Egy hét kihagyás után a tüdőröntgenem ismét rosszabbodást mutatott. Lehet, hogy nem jó az antibiotikum? A betegséget csak szerológiával támasztották alá. Lehet hogy nem is az a bajom?

A másik kérdésem: amennyiben a munkahelyemen szedtem össze ezt a betegséget (egy másik kolléganőmnek is pozitív lett a szerológia), 100%-os táppénzre vagyok jogosult? És ha igen, hogyan kell intéznem ezt az ügyet?

Válaszukat előre is köszönöm: Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a tüdőgyulladás témában

Tisztelt Ágnes!

Az atípusos tüdőgyulladás jellegzetessége, hogy hosszabb antibiotikus kezelést igényel, esetleg kórházi felvételt, szükség esetén vénás kombinált antibiotikumokat. Az atípusos tüdőgyulladást okozó baktériumok a tüdőben lévő sejtekben szaporodnak és kimutatásuk is nehezebb (a szerológiai igazolás helyes). Amennyiben igazolni tudja, hogy a munkahelyén fertőződött meg, akkor jogosult a 100% táppénzre, emiatt keresse fel háziorvosát. Ezen baktériumok gyakran a központi szellőztető rendszerekben élnek, ezért fontos a rendszeres tisztítás és fertőtlenítés.

Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
Kérdés: 2009. november 07., 17:58; Megválaszolva: 2009. november 07., 17:58
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
gócárnyék
Makacs váladék
Köhögési inger
EF kiemelt ,kezdjek félni ?
Fojtogató érzés