• Tüdőembólia utáni váll- és bordafájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, Doktorúr! 3 éve nőgyógyászati cysta eltávolítása után tüdőembólia lépett fel nálam. Az eset után még 3 hónapig kellett a vérhigítót szednem. Azóta a bal oldalon a vállamban és a bordák között szúró fájdalmat, a nyakamon fojtó érzést érzek. A fájdalom annak idején a jobb oldalon jelentkezett. Az egész nem rendszeresen történik, hirtelen jön, pár percig tart és magától elmúlik, a fájdalom viszont gyakran elég erős és légzésre erősödik. A kérdésem az lenne, hogy ajánlott-e orvoshoz fordulnom ezekkel a panaszokkal és, hogy tüdőembólián átesett betegeknél mekkora az esélye a betegség újrabekövetkeztének? Műtét és hosszabb ágynyugalom nélkül van-e egyáltalán esély az embóliára az én esetemben? Válaszát előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel: Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőembólia témában

        Tisztelt Andrea,
        Az Ön által felsorolt helyzetekben, tehát műtét után, hosszas ágynyugalomkor jelentkezhet embolia, de ha létezik hajlama ( Leiden mutáció, FV stb) erre a betegségre, amit nem tudom kivizsgáltak-e, vagy szed fogamzásgátlót, akkor  lehet ismételten emboliát kapni. A tünetei, amit elmond nem jellegzetesek emboliára, de erre a betegségre nem nagyon van jellemző tünet. Ha fennáll Önben a gyanú, de ha nem, akkor is a felsorolt panaszai miatt érdemes egy tüdőgyógyász-kardiológiai kivizsgálás (laborok, mellkas CT, EKG, terheléses EKG, szívultrahang).

        Tisztelettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-05-28 14:21:12; Megválaszolva: 2011. július 29., 09:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Körülbelül 2 hete nehezen veszem a levegőt és a mellkasom is szorít néha. Az lenne a kérdésem,hogy mi okozhatja ezt? Köszönöm!

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés