• Lehet-e ez mellékhatás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Nő/Úr! Hideg időjárás idején többször visszatérő nátha, torokgyulladással, rekedtséggel, intenzív fejfájással, fülzúgással,- bár orvosnál nem jártam -most először kipróbáltam egy HOMEOVOX nevű /rekedtség, hangvesztés, gégegyulladás esetén/ homeopátiás gyógyszerkészítményt. Egy-két nap után sokkal jobban vagyok, mint más kezeléssel, úgy érzem sokat segített. A leírásban nem olvastam sehol, de a szedés után egy nappal nem érzem az ételek ízét, bár némi étvágyam van. Az lenne a kérdésem van-e valami összefüggés, mert máskor ilyenre nem emlékszem. Vagy lehet ennek a gyógyszernek ilyen mellékhatása? Akkor mért nem tüntetik fel? Ilyenkor abba kell hagyni a szedését? És megelőzésre akkor nem is szedhetek ezután ilyet? Köszönöm előre is válaszát. Nagy Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a torokgyulladás témában

        Tisztelt Zsuzsa,
        Nem ismerem a homeopatiás készítményeket. Én is neten néztem utána és a Homeovox növényi és ásványi anyagokat tartalmaz nagyon kis dózisben. Mellékhatásként egyedül a nyálfolyást említik, de megjegyzik, hogy bármelyik hatóanyag elleni túlérzékenység esetén a szer szedését meg kell szakítani, valamint a szer alkalmazásának elején a panaszok átmenetileg súlyosbodhatnak. ( Lehet, hogy erről lenne szó?) Ön azt mondja, hogy segíti, tüneteit nagyon jól oldja, kivéve az izérzékelés elvesztését. Véleményem szerint hagyja abba a szer szedését és ha nem enyhül az ízvesztés akkor forduljon orvoshoz. Ebben az esetben nem valószinű hogy az említett szer lenne az ok, hanem panaszait valamilyen vírusfertőzés okozza, ilyen tünettel. Ebben az esetben fontos lenne fül-orr-gégész vagy ideggyógyász vizsgálata. Ha enyhül az ízvesztés akkor lehet, hogy a Homeovox okozta, amit nehezen tudok elképzelni mivel olyan kis adagokat tartalmaz, de azért nem szabad kizárni ezt a lehetőséget.
        A visszatérő légúti gyulladásokra használjon immunerősítőt vagy Bronchovaxomot, ami a légutakban levő 8 leggyakoribb kórokozó elleni vakcina. Ha ezt beszedi, félévente ismételve 2-3 alkalommal, akkor torokfertőzéseinek gyakorisága csökkeni fog.

        Tisztelettel:  Dr. Brugós László pulmonológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-10 20:28:22; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 15:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés