Spirometria eredmény

Kedves Doktornő! Elsősorban szeretném megkėrdezni, hogy milyenek az eredményeim az erőteljes spirometriai vizsgálatomnak. 49 éves 164 cm es 72 kg vagyok . Azért csináltattam meg mert, többször előfordul, hogy sipolo hangot ad a levegővėtel leginkább a kifújás nehezebb, ės többnyire fekvő helyzetben, amikor köpet is van átlátszó, nėha borsó szemnyi kicsit sűrűbb ės sárgás. Sajnos allergiám van, ami hol trüsszögės hol kicsit a szemem könnyezik, de nagyon minimalis nem is napi szinten, azt vettem ėszre bizonyos helyeken ahol valamilyen növény van., Ami jobban zavar az a köhögės,szintėn előfordul a szabadban nem mindenütt. Szoktam antihisztamint szedni, de nem napi rendszerességgel, Loratadin hexal, de a köhögėst nem szünteti meg teljesen, polaramine az első generációs talán jobb a köhögésre azt vettem ėszre. Nagyon várom az ėrtėkek eredményėt ės tanåcsát, mit javasol mit szedjek milyen gyógyszert, ha szüksėges. Nagyon szėpen köszönöm előre is válaszát. Szėp napot. Krisztina

Dr. Hangonyi Csilla válasza légzésfunkció értékelése témában

Kedves Krisztina! A légzésfunkciós értékei mérsékelten elmaradnak a kívánatostól. A panaszai alapján felmerül enyhe allergiás asztma gyanúja, amit az antihisztaminok nem szűntetnek meg. Azt javaslom forduljon tüdőgyógyászhoz a korrekt diagnózis felállítása a kezelés megkezdése érdekében. Üdvözlettel:

Megválaszolva: 2023. június 22.

Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések

Spirometria eredmény jónak számít?
Tiszteletem DR. nő! Ön szerint ezek, mennyire jó eredmények? Prezentatív jellegel mentem a vizsgálatra, utána olvasva azokat találom, hogy copd is lehet…...
Spirometria vizsgálat
Tiszteletem Dr. Nő Én ma voltam Spiro vizsgálaton FVC. 97% FEV1: 70% PEF 91% jelenleg 176cm /114kg vagyok. Ön szerint ez milyen eredmény? Sajnos nagyon izgulok...
Szakorvosi vélemény
Tisztelt Dr. Hangonyi Csilla Tegnap voltam munka alkalmassági vizsgálaton, amin volt spiro teszt, egyszer fújtam ott azt mondták megfelel, de mivel nem...
Mellkasfájdalom, quantiferon pozitív...
Tisztelt doktornő! 2019-Ben igazolt, nem fertőző tbc-s beteg voltam. Pár hónapnyi gyógyszeres kezelést követően gyógyultnak nyilvanítottak, közben. 1.típusu...
Fokozottabb tüdőrajzolat
Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak reumatológia vizsgálat során mellkas ct készítését írták elő. A lelet az alábbi: Ismert situs inversus. Éles kontúrú rekesz....
Cserép összetörése során keletkező...
Tisztelt Doktornő! 4 évvel ezelőtt a szüleimnek kellett segítenem kb. 2-3 garázsnyi melléképületről tetőcsere miatt levett cserepet kellett neki vágni a...