Spirometria vizsgálat

Tiszteletem Dr. Nő Én ma voltam Spiro vizsgálaton FVC. 97% FEV1: 70% PEF 91% jelenleg 176cm /114kg vagyok. Ön szerint ez milyen eredmény? Sajnos nagyon izgulok a vizsgálat alatt 160 pulzusom volt, ismert fehérköpeny szindrómám van, befolyásolhatja az eredményt? Panaszom nincs, de megijesztettek hogy ez copd, nem dohányzom.

Dr. Hangonyi Csilla válasza légzésfunkció értékelése témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben nem dohányzik, nem valószínű, hogy COPD-je lenne, különösen, ha légzési panasza sincs. Nem tudom miért készült a légzésfunkciós vizsgálat és milyen körülmények között készült, mert pontos értékeket legalább három , technikailag pontosan kivitelezett fújás után kaphatunk csak. A vizsgálatot befolyásolja az aktuális fizikai állapot is. Ezen értékek között, egy kicsi eltérés van , ami nem feltétlenül jelent betegséget. Ha légzési panasza lesz, érdemes a vizsgálatot megismételni tüdőgyógyászati szakrendelésen.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2022. szeptember 08., 13:16 ;Megválaszolva: 2022. szeptember 09., 11:08
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen eredménye
Tisztelt Doktornő! A mellkasröntgen elkészült leletén az alábbi diagnózis olvasható: "A tüdők fokozott légtartalmúak, Infrahilarisan jobb...
Köpetürítés
Tisztelt Doktor Nő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy már elég rég óta minden reggel ilyen kis zselés golyó szerü kis valamiket köhögök...
Low dose CT lelet
Kedves Doktornő, kérem, véleményezné a LDCT leletemet? Van további teendő? Tüneteim: egy ponton enyhe hátfájás, ami ugyanott a mellkasomban is...
Mellkas röntgen
Tisztelt Doktornő! Éves tüdőszűrésen készült tegnap az alábbi lelet, ami miatt most nem vagyok túl nyugodt. Tüdőgyógyászt nem sikerült elérnem...
Tüdőbetegség
Üdvözlöm Doktornő! Szeretném segítségét kérni a mellkas ct-m eredményének értelmezésében! Van e félni valóm,komoly baj van? Fel kellene...