Beszorult levegő?

Kedves Doktornő! Vasárnap több órán keresztül tompa kellemetlen mellkasi érzést éreztem, nyomás érzést a szegycsontnál. Zavart, de néztem okosórával ekg-t, pulzust, szaturációt is, minden normális volt. (a vérnyomásom jó, amióta szedek nebiletet) . Nincs semmilyen szív elváltozásom, kb fél éve voltam kardiológusnál. Megnyugodtam, hogy talán a reflux miatt érzem, vagy az idegesség, aztán vagy 5-6 óra múlva elmúlt, majd másnap jelentkezett máshol, jól meghatározható helyen, a bal bordaív alsó részèben egy másféle érzés, kellemetlen szúró érzés, pont mintha beszorult volna a levegő. Néha előfordul ilyen ennél sokkal intenzívebben, de max percekig, ez annál gyengébb de bizonyos testhelyzetekben folyamatosan jelen van. Pl ha a fájós oldallal ellentétes oldalon fekszem akkor érzem a legjobban, akkor kifejezetten szúr, de az se jó ha hanyatt. Testhelyzet változtatásra egyből szűnik. Ha a fájós bal oldalon fekszem akkor szinte nem is érzem. Amikor éppen szúr, akkor is szúr ha visszatartom a levegőt, persze a lélegzéstől vagy az abból fakadó mozgástól rosszabb. Olvastam hogy a sjögren betegség ami nekem van, okozhat mellhártyagyulladást, ez nagyon idegesít, viszont nekem amúgy ha állok, jövök- megyek nem fáj és tudok rendesen lélegezni, nagy levegőt venni. És azt olvastam a mellhártyagyulladásnál minden lélegzet fájna, ilyenről szó nincs szerencsére. Amúgy a fájdalom ezekben a bizonyos testhelyzetekben nem akkor erősebb amikor beszívom a levegőt hanem amikor teljesen kifújom. Minél jobban erőltetném a mély kifújást annál jobban szúrna azon a ponton. Ha tüsszentek nem fáj, köhögés láz sincs. (Ha pont úgy kéne tússzenteni hogy a jobb oldalamon fekszem, akkor biztos fájna) . Négy rendes oltásom van, eddig megúsztam a covidot és most sem vagyok fertőzött. Nincs más tünetem, nem ütöttem be a a bordáimat. Nem lehet ez valami ártatlan dolog pl izomhúzódás, vagy mi lehet ez?

Dr. Hangonyi Csilla válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Panaszainak valószínűleg mozgásszervi eredete van. Mellkas izomzat, bordaközi izmok, vagy kis ízületek fájdalma lehet. Azt javaslom szedjen néhánynapig valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentőt, amelyek recept nélkül is kaphatók. Amennyiben panaszai nem szűnnek, mellkas röntgen vizsgálat , illetve reumatológiai vizsgálat javasolt.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2022. április 06., 11:19; Megválaszolva: 2022. április 07., 14:31
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Beszorult levegő vagy rándulás?...
Tisztelt Doktornő! Lassan egy hete megbetegedtem, amit az elejétől kezdve köhögés kísér. Körülbelül 2 napja érzek a jobb oldalamban a mellem...
Tudoosszeomlas, PTX
Udv. 2018 marciusaban egy spontan PTX kovetkezett be a jobb tudomben, 25%os. Egy hetet toltottem a korhazban, majd kiengedtek, es az elvegzett CT vizsgalat...
Melkasfájdalom
Körübelül 3hónapja mellkasifájdalmaim vannak az elejen csak néha fájt köhögésnél de aztan rosszabn lett.. már levegővételnél is fájt.....
tüdő vagy mozgásszervi probléma?
Tisztelt Doktor Nő! Kb.3 hónapja észleltem magamon azt a furcsa jelenséget, hogy reggel az első mélyebb lélegzetvételnél bal oldalon a bordák...
Tüdő/ mozgásszervi megbetegedés?
Kedves Doktornő! Panaszaim kb 3 évvel ezelőtt kezdődtek, mikor egy megfázás után rettentően elkezdett fájni a gerincem és a jobb lapockám...