Mellkas natív es kontrasztanyagos vizsgálata

Kedves Doktornő! Februárban és 3 héttel ezelőtt is erős bronchitisem zajlott. A köhögésem 2 kúra antiniotikum után lassan de múlik. Melljas kontrasztanyagos ct vizsgálatot végeztek. Jobb oldalon S3 ban 5 mm modulus, S8 ban centrálisan 5mm es egyenetlen nodulus, S10 ben dorsalisan 3 mm es intenzív nodulus látható. Egyebekben a tüdő légtartó. A bal tüdőben nincs eltérés. A mediastinum megtartott. A mediastinumban es az arcus aorta mellett felszaporodott számú apró 5-7 mm es nycs láthatók, de kórosan nagyobb nycs nem látszik. A hilusokban kórosan megnagyobbodott nycs nincs. 6 hónap múlva controll ct. Csak az még hosszú idő. Szíves véleményét szeretném kérni. Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza mellkas CT lelet témában

Kedves Kérdező!

A CT leleten leírt apró gócok általában régebbi gyulladás maradványai. A kontroll CT-t meg lehet csinálni 3-4 hónap múlva, de korábban nem indokolt.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. január 18., 21:14; Megválaszolva: 2021. január 19., 22:11
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Milyen betegséget jelez a ct...
Tiszteletem! Édesanyám szív CT eredménye az alábbiakat is taglalja: Jobb tüdőben ventralisan kötegezettség látszik és egy 8 mm es subpleuralis...
CT leletem
T Doktornő.... Mellrákos beteg vagyok december ota kapok kemót, közbe volt CT vizsgálatom. Amiben a véleményhez írták a jobb alsó tüdőlebeny 6mm es...
Kell aggódnom?
Üdvözlöm Doktornő! Ma jött meg a tüdő ct eredményem és szeretném tudni mi a bajom,kell e aggódjak a leírtakkal kapcsolatban? Válaszát előre is...
Mellkhas szúrás terhesen
Tisztelt Doktornő! 15 hetes kismama vagyok.Szúró,égő érzést tapasztalok már 5 hete a mellkhasomban.Leginkább a nyelőcső,szegycsont irányában,de...
Légzésfunkció
Kedves Dr bő! Légzésfunkciom eredménye a következő! FEV1 79%.Fev1Vc 89%.Segítene nekem ezt értelmezni? Ez nagyin rossz erednény? 42 éves...