CT vizsgálat értelmezése

Üdvözlöm! 2019ben volt mellmegtartó műtétem.Segítséget szeretnék kérni a CT vizsgálat értelmezéséhez.Nem voltam beteg, vagyis nem éreztem, hogy a tüdőmmel gond lenne. A szívemre kapok gyógyszert, mert a kemo "kissé" rontott az állapotán, nem vagyok annyira terhelhető, mint régebben. Kell-e további vizsgálat? Vélemény: Secunder folyamatra utaló eltérés nem jelent meg. A bal felsõ tüdõlebenyben ábrázolódó köteges dystelectasiás terület vs.gyulladásos folyamat residuumának vagy postirradiatiós állapotnak felel meg. Cystae hepatis. Cystae renis l.s. Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza mellkas CT lelet témában

Kedves Kérdező!

A CT szerencsére nem mutat rosszindulatú elváltozást. A leírt köteges árnyékoknak nincs jelentősége, valószínűleg a sugárkezelés következménye, de lehet egyéb gyulladás maradványa is.

Ezzel nincs tennivaló.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. június 29., 17:59; Megválaszolva: 2021. július 05., 22:40
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkas natív es kontrasztanyagos...
Kedves Doktornő! Februárban és 3 héttel ezelőtt is erős bronchitisem zajlott. A köhögésem 2 kúra antiniotikum után lassan de múlik. Melljas...
CT lelet értelmezés
Tisztelt DR NŐ Sportoló férfi vagyok 15 éves verseny sport múlttal , idén teljesen átszűrettem magam az utolsó a mellkas CT volt itt kaptam...
Mellkas CT eredmény
Üdvözlöm! Ma kaptam meg a mellkas CT leletemet. Szeretném megkérdezni, hogy a “ tüdőkben diszkrét residualis eltérések” valamint a “ tüdő...
CT eredmény értelmezése
Tisztelt Dr Hangonyi Csilla! Kérem, hogy értelmezze (hogy mit is jelent magyarra fordítva? ) a napokban készült CT vizsgálatom eredménye A...
Tüdő megbetegedése
Tisztelt Doktornő! Január 10.-én tüdőgyógyászhoz mentem a panaszaimmal lábon kihordott mellhártya gyulladást állapított meg a röntgen felvétel...