• Mellkas röntgen eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem mennyire kell aggódnom az alábbi lelet miatt.. Eredmény: 2 ir.mellkas felv.: A rekesz sima,a sinusok szabadok. A tüdők tiszták. A szív norm.nagyságú. Az aorta elongalt. Ez mit jelent? Mármint az aorta elongalt? Háziorvosom szerint semmi bajom,ez semmiség,én viszont aggódom. A másik..3hónapja megállapított asztmám van...a lelet szerint tiszta tüdők...ez,hogy lehet? Hörgök,köhögök folyamatosan,sokszor van nehézlégzésem. Doki szerint valószínű alleegiás eredetű asztma.. Válaszát előre is köszönöm! Mária

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a mellkas rtg. lelet témában

        Kedves Mária! Ez egy negatív mellkas lelt, az elongált aorta, a főverőér alakjára, lefutására utal, nem kóros eltérés. Az aszthmának egyébként, nincs feltétlenül röntgenen látható jele. A negatív mellkas röntgen nem zárja ki az aszthma jelenlétét. Az allergiás eredetet allergia vizsgálattal lehet igazolni, vagy kizárni. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2019. november 18., 19:40; Megválaszolva: 2019. november 20., 21:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Mi vezethet alvászavarhoz?
        Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
        COVID-19 kisokos