• Mellkas felvétel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv! Nemrég voltam tüdőszűrés, amin a munkahelyemen kötelező éves orvosi vizsgálatok miatt vált szükségessé! A leleten a következő leírás látható: Éles kontúrú rekesz, a jobb dorsolateralis sinus lekerekített, melynek hátterében vs. adhaesio áll, de esetleges minimális pleuralis folyadék nem zárható ki. A tüdőparenchymában körülírt kóros eltérés nem mutatható ki. A hiluserek kp. teltek. A szív nem nagyobb. Az aorta kp. tág. A vizsgálatot megelőzően kb egy éve lehettem megfázva, nem köhögök és nem is dohányzom! A leírás szerint milyen orvost kellene felkeresnem?

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a mellkas rtg. lelet témában

        Kedves Kérdező! A korábbi mellkas felvételekkel kéne összehasonlítani a mostanit, mert a leírás alapján nem biztos, hogy kóros eltérésről van szó. Ha a leírt eltérés új keletű, keressen fel egy tüdőgyógyászt annak eldöntésére mi legyen a tennivaló. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2019. szeptember 12., 09:40; Megválaszolva: 2019. szeptember 15., 21:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.