• Lelet értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Tüdőszűrőre vizsgálat után CT vizsgálatra küldtek mejben ez áll! Jobb oldalon a középső lebenyben az 5.segmentumban egy kB 13x11x10 mm-es, éles határú, lobulált felszínű, közel kerek lágyrész denzitású képlet van. Környezetében reakció nincs alaprajzot fokozódás nem észlelhető. Egyebütt a tüdőben sem körülírt sem diffúz eltérést sem látok. Pleuralis, pericardiális folyadékgyülem nem mutatható ki. A mediastinumban hilusokban megnagyobbodott nyirokcsomó, egyéb kóros térime sem látható. A pajzsmirigy normális nagyságú és denzitású, homogén. A vizsgált régióba került felhasi területén a natív és korai artériás, monofázisos postkontrasztos vizsgálati soron nagyobb eltérés kizárható. Egyértelmű malignitási jeleket nem mutató gó cos elváltozás a jobb oldalon a középs{ lebenyben. Kérem értelmezze a lehírtakat!Ezután küldtek el, labor vizsgálatramelyen akorábban említett tumormarkerem és más eredmények normál értékük, ezután mellkas sebész is megvizsgált, aki egy mozgásos felvétel készítés után a leletemre azt írta, hogy halványan észlelhető elváltozás. Szeptemberre hívott vissza, és egy pet ct kért. A leírtak alapján kell tartanom rossztól vagy csak nagyon óvatosak és a biztonság kedvéért kellenek ezek a vizsgálatok? Volt decemberben egy nagy megfázásom, mikor is majdnem 3hétig köhögtem, lehet tüdőgyulladás volt?Lehet akár annak a maradványa és akár el is tünik szeptemberre? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a góc a tüdőben témában

        Kedves Kérdező! A tüdőben észlelt elváltozás nagy valószínűséggel nem rosszindulatú, de mindenképpen szoros kontrollja szükséges annak követésére, hogy felszívódik-e, vagy esetleg növekszik.Egészen pontos diagnózist viszont csak szövettani vizsgálattal lehet mondani.Előfordulhat, hogy a mellkassebész műtéti eltávolítását javasolja majd. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2019. június 26., 10:46; Megválaszolva: 2019. június 27., 21:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: