Asztma vagy COPD?

Kedves Doktornő! Hálásan köszönöm a válaszát. Lenne még egy kérdésem: Mi a véleménye az e-cigarettára való áttérésről?

Dr. Hangonyi Csilla válasza e-cigaretta témában

Kedves Kérdező!

Néhány éve, nagy reményekkel néztünk az elektromos cigaretta megjelenése elé, mert azt hittük jó megoldás lesz a dohányzásról való leszokáshoz. Azóta tudjuk, hogy nehezen ellenőrizhető, ártalmas anyagok vannak a patronokban amik a légutakat irritálják, és mivel nem ég el, mint a cigaretta, sokkal hosszabb ideig lehet szívni, így akár súlyos nikotin túladagolást okozhat. A dohányzás rítusát fenntartja, és mivel nincs füstje, akár otthon a lakásban is bátrabban gyújtanak rá a dohányosok.

Összefoglalva, nem garantált, hogy kevésbé ártalmas, nem segít megszüntetni a dohányzás rutinját. Akiben nincs elég eltökéltség, előbb-utóbb visszatér korábbi cigarettájához, a leszokás helyett.

Egyetlen megoldás a teljes leszokás, amihez a tüdőgondozókban segítséget kap.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2019. június 03., 23:45 ;Megválaszolva: 2019. június 04., 21:30
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen eredménye
Tisztelt Doktornő! A mellkasröntgen elkészült leletén az alábbi diagnózis olvasható: "A tüdők fokozott légtartalmúak, Infrahilarisan jobb...
Spirometria vizsgálat
Tiszteletem Dr. Nő Én ma voltam Spiro vizsgálaton FVC. 97% FEV1: 70% PEF 91% jelenleg 176cm /114kg vagyok. Ön szerint ez milyen eredmény? Sajnos nagyon...
Köpetürítés
Tisztelt Doktor Nő! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy már elég rég óta minden reggel ilyen kis zselés golyó szerü kis valamiket köhögök...
Low dose CT lelet
Kedves Doktornő, kérem, véleményezné a LDCT leletemet? Van további teendő? Tüneteim: egy ponton enyhe hátfájás, ami ugyanott a mellkasomban is...
Mellkas röntgen
Tisztelt Doktornő! Éves tüdőszűrésen készült tegnap az alábbi lelet, ami miatt most nem vagyok túl nyugodt. Tüdőgyógyászt nem sikerült elérnem...