• Azbeszt belélegzése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ma egy panelház pincéjében tartózkodtam és pakolásztam kb 20 percet, ahol azbeszt szigetelés van az ott futó csövek környékén. Elég rossz állapotban vannak, ezért aggódom, hogy lesz valami bajom, mert nem viseltem maszkot. A szigeteléshez nem nyúltam, viszont elég aggasztó dolgokat olvastam az azbesztmérgezésről, és hogy már kis mennyiség belélegzése is lerakódik a tüdőben és évtizedek múlva "megöl". Lehet valami bajom ettől? (Évtizedek múlva emiatt kialakuló azbesztózis, tüdőrák, gégerák, mesothelioma)? Válaszát Köszönöm!

        Dr. Gyulai Nóra válasza a azbeszt témában

        Kedves kérdező, ha 20 perces azbeszt belégzés (Önnél valószínűleg ez sem volt a leírtak alapján) komoly rizikót jelentene, akkor fél Magyarország kipusztult volna, mert olyan lakásokban lakott évtizedekig, ahol Ön 20 percet töltött. Tehát nyugodjon meg, azoknak sem lesz baja, akik ott laknak, plane nem annak, aki 20 percet töltött ott.


        Dr. Gyulai Nóra
        tüdőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Gyulai Nóra

        Kérdés: 2019. április 22., 11:43; Megválaszolva: 2019. április 23., 08:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: