• Aszbeszt por

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Szétvágtam egy betoncsőnek kinéző csövet, ami persze azbesztből volt. Nem találkoztam még ezzel az anyaggal és csak közben jöttem rá, hogyx baj van. Kb.1 deciliternyi por szóródott szét az udvarunkon. Mivel ez egy gödörben volt, így a nagy részét össze tudtam takarítani, a maradékot betemettem. De ez még csak a kisebbik gond. A nagyobbik gond,hogy a kisfiam (5 éves) ott állt nem sokkal mögöttem és nézte, hogy mit csinálok. Közvetlenül nem szállt rá por. Vagy legalábbis a látható részek... Az internetet kiolvastam ezzel kapcsolatban, ami alapján nekem csak küzepesen kell aggódnom. Ez így van? Arról viszont nem nagyon ír senki, hogy a gyerekekkel mi a helyzet. Ezek a kis részecskék, ha betokozódnak akkor csak bizonyos koncentráció fölött okoznak gyulladást és tumort? A kis részecskék ott maradtak az udvaron és majd elfújja őket as szél? Praktikusan pici koncentrációban ott marad az udvarunkon és előbb-utóbb ez eltűnik? Láttam néhány tanulmányt, amiben némileg ellentmondásosak az információk voltak bennük. A nincs semmi gondtól, a nagyon nagy baj vanig mindent találtam. Mekkora kárt tettem a kisfiam egészségében? Illetve potenciálisan a 2 éves kislányoméban aki kicsit messzabb, de kint volt az udvaron. És persze azóta is járunk-kelünk as kertben. Köszönöm a segítségét!

        dr. Gyulai Nóra válasza a azbeszt témában

        Kedves kérdező! Aggodalomra nincs ok, sem felnőttben, sem gyerekben az egyszeri azbeszt belégzés, főleg ilyen kis koncentrációban nem okoz maradandó károsodást, azaz semmilyet sem. Az azbeszt akkor veszélyes, ha évekig folyamatosan szivja be valaki. Nagyon jól csinálta, amit csinált, be kell temetni és szerencse, hogy ez nyitott területen törént, igy az elszáll és a koncetraciója a környékükön nullához közelít. Semmi gond nem lesz ebből, üdvözlettel


        dr. Gyulai Nóra
        tüdőgyógyász szakorvos Tőle szeretnék kérdezni

        dr. Gyulai Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. április 09., 09:30; Megválaszolva: 2019. április 15., 08:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Egy hete ózonos fertőtlenítés volt a házunkban, ahova csak 3 nappal a fertőtlenítés után mentem be, azonban a szobában még érezhető volt az ózon szaga (még az ágyban a takarónak is ózon szaga volt), ami után légzési...
        Tisztelt szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy a Spiropent nevű gyógyszer mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből? Munkámmal kapcsolatban a vizelet minta adása szükséges, így aggódom esetlegesen látszani fog a gyógyszer szedése, ami...
        Tisztelt Dr. Hangonyi Csilla! Február 11-17-ig beteg voltam, kicsit égett a mellkasom, száraz köhögésem volt még a betegség hete után is legalább 1 hétig, rázott sokszor a hideg, a hátamon is hidegrázás volt, és lázam is volt ami utoljára...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfiak és inkontinencia
        Nem kizárólag a nők problémája, gyakran előfordul a férfiaknál is.
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Infografika és videó
      • Hirdetés