tüdő vagy mozgásszervi probléma?

Tisztelt Doktor Nő! Kb.3 hónapja észleltem magamon azt a furcsa jelenséget, hogy reggel az első mélyebb lélegzetvételnél bal oldalon a bordák alsó felénél mintha rezegne egy kis folyadék. Ez később napközben is előjött, de fájdalommal nem jár, csak néha ijesztő. Időközben hát fájdalom miatt gerinc röntgenen jártam, ami kimutatta az s alakú scoliosist, csigolyatesteken spondylophytakat, bal oldalon fokozottabb subchondralis sclerosist. Nem nyugodtam meg, mert egyre többször jelentkezett a hát és most már a lapocka ill. váll fájdalom, ami éjszaka, fekvéskor nem jelentkezik, de napközben egyre inkább.Néha színtelen váladékot feltudok köhögni, de volt már zöldes köpet is. Köhögni egyáltalán nem köhögök, inkább krákogok. Emiatt voltam tüdőröntgenen, átvilágításon, allergia vizsgálaton, mely eredménye: tüdőállományban kórosat nem találtunk, légzésfunkció fiziológiás áramlási értékeket igazolt, bencard lágyszárú keverék és parlagfű allergiát mutatott.Én még mindig nem voltam nyugodt, ezért mellkas és hasi CT vizsgálaton is voltam, mindkettő negatív lett. Juniusi vérképem jó, vérsüllyedés rendben, koleszterin, triglicerid, billirubin össz. és billirubin direkt magasabb (22, 1 és 6, 6) , de ezek nálam mindig emelkedettek. Sajnos izületi fájdalmaim is vannak, hol jobban, hol kevésbe, szinte mindenhol. Kérdésem az lenne Önhöz, hogy mennyire nyugodhatok meg a tüdőmet illetően, ennyi vizsgálat már kimutatta volna, ha lenne vele valami baj? (Rettenetesen tartok a tüdőráktól) . Sok mindent olvas az ember az internetnek köszönhetően erről a betegségről és amikor a tüneteket olvasom, mindig találok egyezőséget. Én már olvastam azt is, hogy daganat okozhatja az izületi fájdalmakat.Ez valóban így van? És ha tüdőt illetően megnyugodhatok, Ön mit tanácsol, milyen vizsgálatra lenne szükségem, hogy megtudjam a fájdalmaim okát? Válaszát előre is köszönöm: Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Judit!

Ezek a vizsgálatok biztonsággal kizárják a tüdőrákot. A fájdalom mozgásszervi eredetű lehet, gerinc problémái miatt gyógytornát javaslok. A köhögés, és színtelen váladék felköhögése allergiás eredetű lehet, de okozhatja dohányzás, ill. szennyezett levegő.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2017. július 14., 09:53; Megválaszolva: 2017. július 14., 17:03
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Tudoosszeomlas, PTX
Udv. 2018 marciusaban egy spontan PTX kovetkezett be a jobb tudomben, 25%os. Egy hetet toltottem a korhazban, majd kiengedtek, es az elvegzett CT vizsgalat...
Melkasfájdalom
Körübelül 3hónapja mellkasifájdalmaim vannak az elejen csak néha fájt köhögésnél de aztan rosszabn lett.. már levegővételnél is fájt.....
Tüdő/ mozgásszervi megbetegedés?
Kedves Doktornő! Panaszaim kb 3 évvel ezelőtt kezdődtek, mikor egy megfázás után rettentően elkezdett fájni a gerincem és a jobb lapockám...
Mit kellene most tennem? Hová...
Tisztelt Doktornő! Egy éve tartó hurutos köhögés, mellkasi fájdalom miatt fordultam tüdőgyógyászhoz. Sajnos dohányzom. Kezeltek asztmára, nem...
Mit tegyek, mi a bajom!
Üdvözlöm már egyszer kértem öntől tanácsot. Februárba volt Ptx-em kórhátba is voltam egy hétig becsövezve. Szépen felépültem minden rendben...