Fura tüdőhangok

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Szeretnék érdeklődni, hogy az alábbi tünet adhat e okot aggodalomra: pár napja a jobb oldalamon testtartástól függően néha "fortyogó" érzésem van légzéshez köthetően, mind be- és kilégzésnél. Régen dohányoztam, immár ezt elhagytam. Márciusban voltam tüdőszűrésen, a lelet a következőket tartalmazza: P.a. mellkas felvétel (a páciens alkata miatt csak pa felvétel készült) Alkatilag kifejezetten magasabban álló, sima rekeszkontúrok. Szabad lateralis sinusok. Normális tüdőrajzolat kissé fokozott. Szabályos kisvérkör. A középárnyék megemelt. A cor nem nagyobb. Szélesebb aorta. A hilusok és a mediastinum nem szélesebbek. Vélemény: Alkatának megfelelő mellkasi kép Légzésfunkciós vizsgálat szerint minden rendben. Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel, Ádám

Dr. Hangonyi Csilla válasza légzés témában

Kedves Ádám!

Leletei között kóros eltérés nincs. A furcsa hangot a hörgőkben lévő váladék okozza, ami a napközben belélegzett szennyeződések kiürítésére termelődik, de hörghurut, meghűlés, vagy allergia is okozhatja. Ha a váladék felszaporodik, állandósul érjen tüdőgyógyászati kontroll vizsgálatot.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2017. május 20., 09:03; Megválaszolva: 2017. május 22., 20:33
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Légzés
Kedves Doktor úr/nő! Olyan kérdésem lenne, hogy ha a hátamon fekszem, nagyon nehezen megy a légzés, mintha valami elnyomná, viszont, ha az oldalamra...
Légzési nehézség
Olyan problémám van hogy ha feljövök Pestre az albérletbe akkor nehezen kapok levegőt. A légutam tiszta és amikor veszem a levegőt akkor sípol a...
Légzés
kedves webbeteg.hu. 2 éve dohányzom és az elmúlt pár hónapban azt vettem magamon észre hogy gyengébb vagyok, feállni és nehézkesebb a székből...
Állandó légszomj
Üdvözlöm! Olyan problémám lenne, hogy kb. lassan 2,5 hete nem tudok mély levegőt venni, folyamatos légszomjjal küzdök egész nap. 98' óta...
Mellkas rtg lelet
Tisztelt Doktornő! Basalioma+laphámrák arcról való eltávolítás után, elküldtek mellkas röntgenre, mivel a szövettan rossz indulatú kategóriába...