Azbeszt hullámpalát vágtam.

Kedves Doktornő! Már vagy öt éve egyszer vágtam, hullám palát sarokcsiszolóval, Ezt jelentéktelennek tartom, mert egy vágás volt körülbelül egy méter. Viszont két hete lecsiszoltam néhány paláról a mohát, majd egy hete három négy vágással szétvágtam egyet. Jó nagy pórt gerjesztve. Munkám felénél maszkot is kerestem elő, és a szél is elfújta valamennyire. Utólag megtudtam hogy a pala Azbesztet tartalmaz. Ennek hatására eléggé bepánikoltam. Köhögtettem magam, köpködtem.. Azon az éjjel alig tudtam aludni is hiszen próbálok mindenre odafigyelni, hogy egészségesen éljek, és ilyennel mérgezem meg magam. Azóta sokat olvastam az Azbesztről. Csak azért írom ezt le, mert pszichésen is megviselt a tudat. Ez egy csütörtöki nap volt, és vasárnap este óta érzek mellkasi fájdalmat, de nem légzésre, hanem inkább bizonyos mozdulatoknál, vagy bizonyos helyzetekben. A fájdalom gyenge, tompa volt hogy a mellkasom jobb szélénél éreztem, volt hogy a jobbon, és volt hogy középen a szegcsontnál alul.Nagy lélegzet vételre sem érzek szúró, vagy nagyobb fájdalmat.Gyengén mintha légszomjam is lenne, de most jöttem ki egy náthából, lerakódásom van, és reggelente gyenge száraz torokfájást is éreztem. Most Péntek van 5 nap telt el. Este kamillás teával gőzöltettem kicsit magam, és ittam is. Most kicsit jobban érzem magam, de még mindig van hogy érzem a tompa érzést. Van parlagfű és porallergiám, Xizalt eszem. 2 hónapja voltam tüdőszűrésen, és nem kaptam semmi negatív visszajelzést.Többen nyugtattak azzal hogy már régen is vágtak palát, és még mindig itt vannak. Kérdezném, hogy ön mire gondol, Pszichés, Izomfájdalom, Tüdő, Mellhártya vagy milyen eredetű problémám lehet? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza azbeszt belélegzés témában

Kedves Kérdező!

Panaszait egészen biztosan nem az azbeszt belélegzése okozza. Azok az emberek vannak kitéve azbeszt okozta daganatos betegségnek, akik rendszeresen dolgoznak vele. Ebben a meleg időben, főleg, hogy allergiás is, előfordul nátha, köhögés, kisebb meghűlés.

Véleményem szerint nincs oka aggodalomra átmeneti enyhe tünetei miatt.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. augusztus 07., 10:12; Megválaszolva: 2015. augusztus 10., 00:00
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Sóterápia Covid után
Lelet eredmény
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 