SPO2 szint

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az lenne a kérdése, hogy alvás közben milyen határok között lehet a normális SPO2 érték. Még egy kérdésem lenne, gyakran arra ébredek hogy gyorsan ver a szívem és szapora a légzésem. 7 éve dohányzom és kb 2 éve vettem észre hogy a levegő kipréselésekor berezeg a hörgőm és a tüdőm bal fele. Ez mitől lehet? Nemsokára lenne egy laparoszkópiás sérvműtétem, ez elvégezhető ilyen feltételek mellett? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza légzési panasz témában

Kedves Kérdező!

Az SpO2 normál értéke 96-100% között van. Ebben a tartományban kell lennie az egész nap folyamán. A szívverés időnkénti felgyorsulása gyakori jelenség, lehet vegetatív idegrendszeri oka, stressz, de ha nagyon gyakori, felmerül szívbetegség, vagy pajzsmirigy túlműködés gyanúja is. 24 órás EKG monitorozással lehet biztosabbat tudni. A kilégzésben jelentkező rezgő érzés oka lehet, a dohányzás miatt lerakódó káros anyagok, szennyezések kiürülése, de ha kilégzési nehezítettséggel is jár érdemes tüdőgyógyászhoz fordulnia, ahol aszthma, légúti allergia irányában ki tudják vizsgálni.

A felsorolt panaszok mellett, a tervezett műtét elvégezhető, hiszen nyilván készülnek műtét előtti vizsgálatok (EKG, mellkas rtg. labor vizsgálat) amik kizárják a komolyabb betegségeket.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. június 10., 18:11; Megválaszolva: 2015. június 11., 06:25
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 
Mellkas rtg!
Azbeszt belégzése 2
Fokozott Interstitialis Rajzolat
Tisztelt Doktornő, Körülbelül 6 héttel ezelőtt gégefájdalmaim voltak, ami addig fokozódott, hogy a beszéd is nehezemre esett. A pandemias...
Napok óta fennálló mellkasi panasz
Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy a tegnapi nap folyamán intenzívebben,de a közelmúltban is tapasztaltam furcsa mellkas...