tüdődaganat kimutatása (sikertelen tükrözés) 2

Kedves Doktornő megint én vagyok, előző kérdésem: Kedves Doktornő! Ha a jobb tüdő alsó részében van a daganat és az orvos felülről vesz mintát tükrözéssel, kitudja mutatni hogy valóban daganatról van szó? Mert a felülről vett minta negatív lett! Válaszom: Hőrgőkben nem található elváltozás, de ha az orvos tudja hogy nem tud esetleg odáig lemenni ahol van a daganat akkor miért nem választ alternatív szövet vételt? A jobb tüdő alsó lebbenyében elvileg nagy az elvátozás! De én küldök magának egy ct képet szeretném ha megvizsgálná!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza hörgőtükrözés témában

Kedves Kérdező!

Egy ilyen kiterjedt elváltozást el lehet érni hörgőtükrözéssel, de a kóros terület, nem biztos, hogy a hörgők belsejében van. Ezt előre nem lehet tudni. Többször előfordul az is, hogy a kóros terület elérhető, de a kivett mintában nincs olyan sejt, amiből fel lehetne állítani a diagnózist. Ebben az esetben meg kell ismételni a vizsgálatot.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. március 03., 18:47; Megválaszolva: 2015. március 05., 21:56
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Ízvesztés
Tisztelt doktor Úr/ Nő! ízvesztéssel kapcsolatos kérdésem lenne: a közelmúltban, pontosabban2013.07.15.-én hörgőgyulladás miatt...
Hörgőtükrözés eredménye
Tisztelt Válaszadó! Édesapám tegnap volt hörgőtükrözésen, a következő volt az ambuláns kezelőlapjára írva, kérem segítsen az eredmény...
Hörgőtükrözés?
9 éves kislányom tavaly tavasz óta köhög szárazon, nem asztma, nem reflux, stb.de mindennap fel tud harákolni zöldes váladékot, most a...
Aorta tágulat
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A férjem 47 éves, nem dohányzó, normális vérnyomású, ám kissé túlsúlyos. Fekvő helyzetben évek óta köhécsel, és...
Röntgen lelet eredménye
Tisztelt Doktor nő! Mellkas röntgen leletemmel kapcsolatban szeretnék kérdezni Öntől.2019-ben semmi probléma nem volt.2020-ban a leletem hasonló volt...