Tüdőembólia terhesen, gond lehet a szülésnél?

Tisztelt Doktor Nő! Jelenleg 31 hetes kismama vagyok! Karácsonykor tüdőembólia gyanúval kerültem kórházba.Vérvétel és a tünetek alapján tüdőembóliát állapítottak meg úgy hogy röntgennel nincs 100%-ban bizonyítva a babára való tekintettel. Azóta naponta egyszer 0, 8-as Clexanet szúrok. Nőgyógyászom azt mondta valószínűleg tervezett császárral fogok szülni mert a műtét előtt az injekciót abba kell hagynom 2-3 nappal. Első kérdésem az lenne hogy nem kaphatok újabb embóliát ha 2-3 napig nem szúrom az injekciót? És a hamarabb beindul a szülés és az injekciót nem tudom abbahagyni? Számíthatok így a műtét során vagy ha esetleg sima szülésre kerülne a sor valami komplikációra? Ön szerint mi lenne a legjobb megoldás? Esetleg nem lehetne csökkenteni az adagot? Kérdésem lenne még hogy aki tüdőembóliát kapott terhesen az szülhet eetleg simán, vagy az kockázatos? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: egy aggódó kismama

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza tüdőembolia terhesség alatt témában

Kedves Kismama!

Ne aggódjon, a Clexane biztosan nem okoz bajt a babának. Járjon rendszeresen a megbeszélt kontroll vizsgálatokra, és beszélje meg aggodalmait kezelőorvosával.

Amennyiben a szülés hamarabb indulna be a tervezettnél, akkor sincs baj, létezik olyan gyógyszer, ami a Clexane hatását felfüggeszti.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. február 16., 11:26; Megválaszolva: 2015. február 20., 12:03
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 
Mellkas rtg!
Azbeszt belégzése 2