Körülírt nyirokcsomó megnagyobbodás

Kedves Doktornő! December közepén a fodrásznál észlelték, hogy foltokban kopaszodok. Elmentem a háziorvoshoz, aki góc kutatásra küldött el. A vérkép, a nőgyógyászat, a fül-orr-gége negatív lett. A fogaimmal volt problémám a fodrásznál tett látogatásom előtt 2 héttel, kiderült, hogy félre kezelt, a fogaimat rosszul látta el, de a panorámaröntgen sem mutatott gócot. A mellkas röntgenen ez volt a diagnózis: Mk.oldalon parahilárisan mérs.fokú peribronchiális jellegű rajzolatfokozódás. 2014.12.18. hozott labor: CRP: 3, 4mg/l, Fvs: 8, 88 G/l. Amire a házi orvosom azt mondta, hogy lehet egy kis megfázás, de jobb ha kivizsgáljuk! Elküldött a tüdőgyógyászati ambulanciára, ahol ezt a papírt adták a kezembe: Pa: mellkas felv. (dig.): Szabad csúcsok és lat sinusok, dúsabb hilusok, mk hilusban Adenopathya gyanú.Cor nem nagyobb. Plum vél: Mk. hilusi Adenopathya M.Boeck incip? Observátio Plum jav: Mellkas CT vizsgált. A CT-re időpontot adtak februárra. Addig a fenn álló dohányos Bronchitise miatt Doxycylin kúra és probiotikum ajánlott! Lássa CSO. Szigorú nikotin tilalom Diagnózis: R5900: Körülírt nyirokcsomó megnagyobbodás J4100: Egyszerű idült bronchitis! A kérdésem az lenne, hogy ez mennyire komoly és mit jelent ez a betegség? Mik lehetnek a következményei? Körülbelül 4 éve aktívan dohányzom, és ezt a nikotin tilalmat meddig kell betartani? Egyáltalán nem fájt semmmim sem, észre sem vettem volna az egészet ha nem megyek el a fodrászhoz és nincs ez a probléma! Esetleg előfordulhat rák is? A dohányzást csak a CT-ig kell abbahagyni, vagy az eredményig? Valamint arra a gyógyszerre amit szedek, alkoholt lehet e fogyasztani, mert most lesz a születésnapom és nem tudom hogy lehet e vagy sem! Előre is köszönöm a válaszát! Judit 21

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza nyirokcsomó megnagyobbodás témában

Kedves Judit!

A megnagyobbodott nyirokcsomók, sokféle betegség jelei lehetnek, jó, és rosszindulatú folyamatoké egyaránt. Az Ön esetében még csak gyanú áll fenn, hogy nyirokcsomó megnagyobbodása lenne. A CT lelet biztosabbat mond majd. A dohányzásról az a véleményem, hogy mielőbbi teljes elhagyása szükséges. A Doxycylin kúra idején, nem ajánlott alkoholt fogyasztani. Azt javaslom, a kúra befejezése utánra tervezze az ünneplést.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. január 24., 17:28; Megválaszolva: 2015. január 25., 22:47
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Folyékony szappan belélegzése
mellkasi és hát fájdalom
Mellkas CT
CT lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! Az alábbi CT lelet értelmezésében szeretném a segítségét kérni! Coronária ct- re küldtek és a látótérbe került...
Tüdő CT Dr. HANGONYI...
Kedves Főorvosnő! Az alábbi CT lelet eredményéről érdeklődnék Öntől,/ jó indulatú tüdő daganat,aggódom,-véletlenül vették észre....