légmell, PTX

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2 héttel ezelőtt alakult ki a PTX-m amelyet a bordák között mellkasba vezetett csővel szüntettek meg. A kérdés számomra az lenne, hogy ezek után a dohányzásról mindenképpen le kell e szoknom? Milyen következményei lehetnek amennyiben nem teszem le a cigarettát? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Hangonyi Csilla válasza dohányzás témában

Kedves Kérdező

A dohányzás hajlamosít a PTX kialakulására, és ismétlődő előfordulására.

Számos egyéb súlyos betegséget is okoz, ami lehet, hogy csak hosszú évek múlva jelentkezik, de akkor már nem tud rajta változtatni.

Ha fontos Önnek, hogy egészséges felnőtt legyen, és ne "törzsvendég" az orvosi rendelőkben és kórházakban, mindenképpen azonnal hagyja abba a dohányzást! Segítségért forduljon a lakhely szerinti tüdőgondozóhoz!

Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. május 08., 17:25 ;Megválaszolva: 2014. május 10., 18:39
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Dohányzás
Tisztelt DR 40éve dohányzoknehéz leszokni,a cigeretárol.Az elektromos cigarettával minimálisra 1/3 szálra tudtam lecsökenteni a cigaretta...
Dohányzásról való leszokás utáni...
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Pusztán érdeklődésből teszem fel a kérdésemet, nem mint beteg. 15 éves koromtól majdnem 23 éves koromig, vagyis kb. 7, 5...
Tabex
Tisztelt Doktornő! Hátha ön tud segíteni. Miért nem forgalmazzák MO-n a tabexet? A neten olvasva - az összes környező országban kapható és jók...
Dohányzás (leszokás után)
50-évig dohányoztam most hat hónapja, hogy lemondtam róla. Kérdezni szeretném a tüdöbe lerakodott kátrány részben vagy bizonyos idő után teljesen...
Aggodnom kell a férjem...
Férjem 38 éves és 14 évig  dohányzott, kezdetben napi  fél csomagot, majd az utolsó 2-3 évben elérte az 1 csomagot. Most már 5-dik éve...