Van okom aggodalomra?

Tisztelt Dr NŐ/Úr! COPD betegségem van. A legutóbbi légzésfunkcióm: VC: 1740 ml n: 56%, FEV 1: 0960ml: 51% sat oxygen: 97.5. Mennyire súlyos ez? Mennyi idő alatt romolhat jobban? Mennyi a normális érték? Október 15-én koszorú érfestésem lesz, gondot jelenthet-e ez a betegség? Válaszát köszönöm. Tisztelettel: Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kardos Tamás válasza COPD témában

az oxigén saturáció az rendben van. Az 50% körüli VC és FEV1 az nem túl jó érték (80 % felett normális) . Ez az érték a közepesen súlyos és a súlyos kategória határán van (II-III stádium) . Azt nem tudom megmondani mennyi idő alatt romolhat, mert a FEV1 egészségesekben is csökken az évek előrehaladtával, COPD esetén ez a romlás évi kb 50 ml, de ez egyéntől is függ. Nem valószínű, hogy gondot jelent az érfestésnél, azonban a súlyos COPD minden beavatkozás szövődményeit és kockázatát fokozhatja.

Kérdés: 2012. október 08., 20:53; Megválaszolva: 2012. október 10., 04:04
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Lehet még COPD-m?
Tisztelt Doktornő! 3 hónapja hagytam abba a dohányzást, egyik napról a másikra, szerencsére már nem is hiányzik. Előtte közel 13 évig...
Post-Covid kezelés TB jogviszony...
Üdvözlöm! Az apósomnak kb. 10 éve nincs bejelentett állása. A TB-t nem fizeti maga után. Januárban volt nem igazolt Covidos. Tüneteket...
Mellkas CT
Tisztelt Doktornő! Mellékelten küldök egy mellkas CT leírást,,melyben van tüdőre vonatkozó rész is,amit szeretnék megmagyaráztatni,illetve...
CT vizsgálat értelmezése
Üdvözlöm! 2019ben volt mellmegtartó műtétem.Segítséget szeretnék kérni a CT vizsgálat értelmezéséhez.Nem voltam beteg, vagyis nem éreztem, ...
COPD? Mi várható?
Kedves Doktornő! Egy igen szerencsétlen azbesztterhelés következtében (tört azbesztpala rám zúdult a padlásfeljárón keresztül, munkások...