• Mellhártyagyulladást elkaphattam a cicámtól?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webdoktor! Csütörtökön (07.19.-én) sajnos elpusztult az egyik macskám, utólag pedig kiderült, hogy gennyes mellhártyagyulladásban. Kinti cica volt, de mielőtt elpusztult 2 napig gondoztam, aztán csak a későbbiekben derült ki, hogy valójában miért. Olvastam, hogy ugye embernél is megjelenik ez a betegség. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e a fertőződés macskáról emberre, valamint ha igen, mennyi a lappangási ideje a betegségnek és esetlegesen hova mehetnék, ahol meg tudnák vizsgálni, hogy elkaphattam-e? Előre köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a mellhártyagyulladás témában

        A szakirodalomban van arra adat, hogy a macskák mellhártyagyulladása okozhat embernél légúti fertőzést, de ez általában enyhe, de ha mellkasi panaszai vannak, keresse fel háziorvosát. A lappangási idő a kórokozó típusától függ, ezt sajnos nem ismerjük, így nem tudjuk meghatározni.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2012. július 23., 12:19; Megválaszolva: 2012. július 24., 18:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: