sikeres mellkas rtg.

Tisztelt Dr. Úr! Lehet a kérdésem kissé szokatlan finoman kifejezve, de arra lennék kíváncsi, hogy volt 2 melldaganatom 20 év különbséggel, az utóbbinak eredménye képen inplantátum van a jobb mellemben. 2 hónapja voltam mellkas rtg-en, aminek teljesen negatív lett az eredménye, azonban a tüneteim kiegészültek 3 hete tartó száraz köhögéssel, ami nem múlik.A kérdésem, lehetséges-e, hogy a mell inplantátum befolyásolta a mellkas rtg. eredményét negatív értelemben. Gondolom tudja, az előzmények ugyan kevés ismeretében, hogy mitől tartok. Válaszát köszönöm szépen! Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Laki András válasza a Mellkas röntgen felvétel témában

Tisztelt Kérdező! A kérdése nem indokolatlan, mert az emlő implantátum valóban látható a mellkasröntgenen, mérettől függően halvány árnyékként a tüdő egy részére rávetül és itt egyes eltérések megítélését nehezítheti. Látatlanban nem lehet megmondani, hogy ez az Ön esetében mennyire befolyásolta a vizsgálatot. Nem írta, hogy mik voltak az első panaszai a köhögés előtt, de mivel újabb panasza jelentkezett, már nem biztos, hogy jelenleg ugyanaz volna a mellkas röntgen képe. Beszéljen a háziorvosával. Mérlegelendő egy újabb felvétel elkészítése, valamint, ha makacs a tünet, a területi tüdőgondozó felkeresése, amihez szintén háziorvosa adhat beutalót.

Kérdés: 2020. november 26., 09:34; Megválaszolva: 2020. november 27., 21:56
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Csípő mr vizsgálat
csecsemőmirigy
Húgycső, húgyhólyag vizsgálata...
Valyon szükséges lehet a...
Daganat gyanú?