Nyirokcsomó

Üdvözletem! Pajzsmirigy ultrahang vizsgálatkor fedeztek fel egy nyirokcsomót nálam. A szöveg szó szerint: Bal oldalon az alsó parajugularis régióban, közvetlenül a supraclavicularis árok fölött egy 18×9mmm-es echoszegény nyirokcsmó ábrázolódik. A nyakon egyéb kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem észlelhető. Kérem szíves véleményét, mit jelenthet ez? Az biztos hogy mintavételre mennem kell, de mivel külföldön tartózkodom, még eltart pár hétig, hogy el tudom intézni. Esetleg a felvételből és a szövegből lehet valamire következtetni? A felvételt mellékelem. Azt olvastam hogy az ovális alakú csomók többnyire jóindulatúak. Elnézést, csak szeretnék valmit előre tudni, a vizsgálat még nagyon messze van. Köszönettel,, K.E.

Dr. Laki András válasza nyirokcsomó témában

Tisztelt Kérdező!

A felvétel sajnos nem jelent meg mellékletként. A leírás alapján valóban egy valószínűleg ovális vagy hosszúkás nyirokcsomóról van szó, amelynek a hosszabb átmérője a rövidebb kétszerese, ez jóindulatú jellegére utal. A kérdésből nem derült ki, hogy történt-e esetleg egyéb vizsgálat (fogászat, fül-orr-gégészet) , illetve van-e bármilyen ismert ok, pl. gyulladás, ami nyirokcsomó megnagyobbodást okozhat. Mást a rendelkezésre álló információkból sajnos nem tudok mondani.

Kérdés: 2016. február 01., 19:39 ;Megválaszolva: 2016. február 03., 22:16
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
MR vizsgálat értékelése
Kedves Doktornő/Doktorúr, Kéz,láb,arc biszergés zsibbadás miatt jártam MR vizsgálaton. Legyen kedves segíteni az MR kiértékelésében illetce...
Sella MR kontrasztanyag nélkül
2 CT vizsgálat után megalapozott...
Koponya mr vizsgálat
Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy Magyarországon létezik e álló Mr gép, illetve lehetséges e koponya Mr vizsgálatot nem hanyatt fekve...
Röntgensugár-terhelés
Tisztelt Doktor Úrhölgy/Úr! Fiúgyermekem 15 éves. Május végén röntgenfelvételt készítettek a farokcsontjáról, h van-e egy korábbi...