Májdaganat?

Tisztelt Dr. Nő, Dr.Úr! Édesapám a napokban volt UH vizsgálaton, következőket írták: A máj diffuzan hyperdens. A bal lebenyben ultahanggal nem ltászik körülírt eltérés. A jobb lebenyben az V és VIII szegment határán, centrálisan és az elülső felszín közelében egy 52x31 mm nagyságú és egy kb 60x26 mm nagyságú hypodens szegéllyel körülvett, izodens terület látszik, kissé durvább szerkezettel. A VII. szegmentumban egy kb 36 mm nagyságú hasonló képlet. A hólyag felett leírt elváltozás pontos lokalizációja nem volt lehtséges, Sygma esetleg vékbél tu. gyanú merül fel. Cysta renis l.d., de a szokatlanul vastag fal itt is felveti az esetleges cystosus tu gyanuját. Ezt követően Urológiai - prosztata vizsgáltat megtörténtt, negatív, Vastagbél és gyomortükrözés is volt, ami szintén negatív. A vérvizsgálat sem mutatott semmit, még sürübb is a vére, mint kellene, a fehér és vörösvérsejt szám is jó, igaz még a tumormarker eredménye vissza van. Panasza nem volt és nincs most sem, nem puffad, rendes a széklete, nem lázat, semmi rendellenes. Pár napja volt CT vizsgálaton, aminek az eredményére most várunk! Kérdésem mit találtak a májon, hogy lehet gyógyitani, daganat? Nagyon aggódom, várom válaszát! Tisztettel!

Dr. Laki András válasza máj ultrahang témában

Tisztelt Kérdező! A CT leletet remélhetőleg hamarosan megkapják. Annak ismerete nélkül nem nagyon érdemes tovább gondolkodni az ultrahang leleten. Az ultrahang leírás szerint a májban három képletet láttak, amik többféle elváltozásnak is megfelelhetnek, és nyilván ezért javasolták a CT vizsgálatot, hogy pontosítsák. Az ultrahang leletet és a véleményt nem mellékelte egészében, de úgy tűnik, kóros eltérést találtak a kismedencében a húgyhólyag felett is, amit a vastagbél alsó szakaszában lévő daganatnak véltek, de pontosan nem tudták megállapítani, mi az. A tükrözés a vastagbélben a daganatot kizárta. A CT vizsgálat során a máj elváltozásokról, a gyanús vesecystáról és a húgyhólyag feletti képletről is valószínűleg pontosabb véleményt adtak ezért annak lelete fontos az állapot megítéléséhez.

Megválaszolva: 2013. november 28.

Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika

Lelet véleményezése
Tisztelt Doktor Úr! Hasi ultrahang eredménye a következő lett: A máj nem nagyobb, gócos elváltozás, epeuttágulat nem látszik benne, minimális szemcsés...
Echodús góc
Tisztelt doktornő/úr! Egy hete 15mm-es echodús gócokat találtak a májamon. Mitől alakulhatnak ki ezek a gócok, esetleg előjelei lehetnek valamilyen súlyosabb...
Többszöri röntgen hatása gyermekeknél
Tisztelt Doktorúr! 7 éves gyermekemet az elmúlt három hónapban 3 alkalommal röntgenezték: 1 fogászati 1 koponya és 1 mellkasröntgen készült. A korábbi években...
Mellékpajzsmirigy elváltozás diagnózisa...
Kedves Doktor Úr! A mellékpajzsmirigy elváltozásai, például adenóma kimutathatóak-e nyaki MR vizsgálattal, vagy muszáj a CT? Köszönöm a válaszát.
Miért lettem le véglegesítve a legelső...
Tisztelt Weborvos! Elnézést, hogy ilyen buta kérdést teszek fel!, De nagyon kíváncsi vagyok válaszára! 23 éves vagyok. Látás, hallássérültként születtem....
Derék fájdalom
Tisztelt doktor Úr! Kaptam egy röntgen felvétel a gerincemről, derék panasz miatt küldött a házi orvos el., De szeretném ha ön is rá nézne.