UH-lelet!

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Én egy 17 éves fiú vagyok. Gyakori fejfájás, fáradékonyság, gyengeség tüneteivel kerültem kórházba még júniusban. Máj- és lépmegnagyobbodást találtak az akkori UH-al. Megállapították, hogy egy EBV-fertőzésem van, ez okozza/okozta tüneteimet. Júliusban újra kontroll, majd augusztus végén is. Augusztusban a szokásos vérvétel mellett végeztek egy hasi UH-t is. A leleten ez áll: ,, Hepar kissé nagyobb, a jobb vese alsó pólusát 2 cm-rel haladja meg. Jobb oldalon a pyelon jelzetten tágabb, 17x6 mm. Lien 12, 5 cm hosszúságú, homogén echoszerkezetű. Orvosi vélemény: Hepatomegalia. A splenomegalia mértéke kissé csökkent. Jelzett fokú jobb oldali pyelectasia. " Kérdésem az lenne Önhöz, hogy mi a véleménye erről a leletről? Engem legjobban a vesemedence-tágulása idegesít, hogy mitől lehet. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Brasnyó Pál válasza hasi UH lelet témában

Kedves Kérdező!

A tágulat hátterében leggyakrabban vizeletelfolyási akadály szokott állni. Ezt vesekő, fejlődési rendellenesség stb okozhatja. Ezekre utaló eltérés nem látszott (legalábbis adat nincs róla) . Érdemes hasi UH kontrollt végezni, amennyiben a továbbra is fennáll a gyanú, urológiai szakvizsgálat is megfontolandó.

Dr. Brasnyó Pál
Dr. Brasnyó Pál Belgyógyász, nefrológus, diabetológus
Kérdés: 2012. szeptember 22., 18:19; Megválaszolva: 2012. szeptember 23., 20:57
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Mammográfia sugárártalom
Mellkasröntgen covid után
Koponya mri lelet
Szeretném kérni Öntől az mri...
Koponya MR vizsgálat