Gerincfájdalom miatt 10 napja nem mozdulok

Üdvözlöm! 32 éves nő vagyok! már 10-dik napja hogy nem nagyon tudok mozogni! hirtelen történt, a geincemnél a fájdalom, ami nem akar múlni! természetessen már, annyira javult, hogy menni már tudok kisérő nélkül, de nem tudok kiegyenesedni! a körzeti orvostól kértem inyekciót, de csak gyógyszereket adott! a kb 3 napig rettenetes fájdalmaim voltak, a párom vitt ki a mosdóba is, de akkor szédültem is és hánytam, ha megmozditottak! ma voltam röntgenen, de nem értem ami benne van! kérem legyen kedves, és segítsen hogyan kell értelmezni! köszönettel! A lumbalis lordosis ive ellapult! a csigolyatestek középmagassak! a praesacralis porcrés egyenletesen kis -közepes fokban beszűkült! az S.I arcusan a középvonalban résszerü záródási hiány látszik!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza gerincröntgen témában

Tisztelt Kérdező!

Az ágyéki gerinc röntgenfelvételén leírtak szerint csökkent a gerincszakasz normális íve, ez tartási rendellenesség vagy a fájdalom miatti reakció lehet. A presacralis porcrés beszűkülése a legalsó ágyéki porckorong lelapulását jelzi, itt nem kizárható a porckorong elődomborodása (esetleg sérv) sem, de ezt pusztán röntgenfelvétellel kimutatni nem lehet. Az S.I, azaz az első keresztcsonti csigolya ívén egy enyhe fejlődési rendellenességet írtak le, a fejlődés során a záródás nem volt teljes. Utóbbi eltérés a panaszainak nem lehet oka. Mielőbb ideggyógyászati vizsgálatra és ezután további képalkotó vizsgálatra (MR vagy CT) volna szüksége annak kiderítésére, hogy mi okozhatja ezeket a panaszokat.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. május 29., 21:35; Megválaszolva: 2012. május 31., 20:21
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Ultrahang vizsgálat
.Mit jelent a köldök magasságba nagy kiterjedésű vegyes ecogenitás, zömében hyporeflektiv karéjozott inhomogén porckemény téfoglalás.sok fogyás...
CT lelet értelmezése
Tisztelt Doktornő! Melanoma metastasis gyanúja miatti mellkas, has, kismedence CT vizsgálat nem mutatott ki elváltozást, viszont a lelet tartalmaz ...
Virtuális Bronchonoscopia
Tisztelt Doktor Úr! Régóta allergiás vagyok illetve gyermekkorban asztmám is volt/van. Aztán teljesen tünetmentes voltam több évig majd olyan 2016...
CT lelet értelmezése
Tisztelt Doktor úr! Tudna kérem segíteni nagynéném csatolt CT leletenek ertelmezeseben? Köszönöm előre is.
4év alatt 6 mellkas CT
Jó estét kívánok Doktor Úr! Azon apropóból keresem Önt,mert az interneten egyfolytában mást sem olvasok hogy így ártalmas a CT ionizáló...