Gyermek vérkép eredmények

Tisztelt Doktornő/Doktor úr! A fiamnak jövő szerdán lesz műtétje (csüng a szemhéja) , így a héten kellett egy teljes vérképet csináltatni. Az eredmények között 7 érték mellett is csillag szerepelt, zárójelbe tettem a vizsgálati lapon szereplő értékhatárokat: Hemoglobin 133 g/l (101-129) Limfocita 24, 7 % (58-82) Neutrofil 62, 2 % (16-51) Monocita 10, 6 % (<5) ABS monocita 1, 2 % (<0, 8) Átlagos vvs térf. 71, 9 fl (73-109) Celluláris HGB konc. 357 g/l (260-340) Azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e okunk aggodalomra, van-e esetleg olyan kirívó érték, amit érdemes kivizsgáltatni. Próbáltam utána nézni, de vagy számomra nem mondott semmit az információ, vagy más értékhatárokat találtam (pl. a webbeteg-en is) , ill. amit találtam az eltérő értékekkel kapcsolatban, azok közt több aggasztó dolog is szerepelt. A kisfiam a vizsgálati nap estéjére betaknyosodott, ill. hőemelkedése lett, valószínűleg már a vérvétel idejekor bujkált benne valami. Háziorvoshoz is természetesen elvisszük, de a több információ mindig nagyobb bizonyosságot jelent mindkét irányba. Segítségüket előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hamar Péter válasza vérkép témában

Kedves Apuka,

Ezek az értékek minimálisan térnek el a referencia tartománytól: nem adnak okot aggodalomra.

A vörös vérsejtekre (vvs) vonatkozó adatok:

Hemoglobin (HGB) 133 g/l (101-129)

Átlagos vvs térf. 71, 9 fl (73-109)

Celluláris HGB konc. 357 g/l (260-340)

Az alacsony vvs térfogat akkor lenne kórjelző, ha a celluláris HGB is alacsony lenne. Kisfia nem anémiás (nem vérszegény) , mert a HGB érték magas. Ugyanakkor ilyen kis mértékű eltérés nem ok aggodalomra.

A fehérvérjsejtek:

Limfocita 24, 7 % (58-82)

Neutrofil 62, 2 % (16-51)

Monocita 10, 6 % (

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Hamar Péter
Dr. Hamar Péter Klinikai laboratóriumi szakorvos
Kérdés: 2011. október 06., 12:35; Megválaszolva: 2011. október 09., 23:11
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Schönlein Henock purpula
Tisztelt Doktor Nő! 21 hetes kismama vagyok, 6 évesen Schönlein Henock Purpulával kezeltek, jelenleg tünetmentes vagyok, vérvétel régen volt nézve....
Fogamzásgátló szedése MTHFR gén...
Tisztelt Doktornő! Túl vagyok nagyobb nőgyógyászati kivizsgáláson, amiben trombózis hajlam genetikaivizsgálatát is kérték. Az MTHFR A1298C és...
Van teendo?
Tisztelt Doktornő! Április 8-án kaptam meg az első astrazeneca oltásomát. Előtte 2 nappal és utána 2 nappal szedtem napi 1 aspirin protectet....
Vashiányos vérszegénység
Tisztelt Doktornő! Laborvizsgálati eredményem alapján a Vas mennyisége 3 umol/l, a Hemoglobin 93 g/l. A Hematokrit (32,5%) , MCV (74,7 fl) , MCH (21,3 pg)...
Myeloma - probléma
Kedves Doktornő! Ma neurológusnál voltam, mert az gyakran fáj a fejem. A doktor úr elküldött koponya röntgenre, ahol az alábbi diagnózis...