Polycythaemia vera

Tisztelt doktorno,, Polycithaemia verabtegséget állapítottak meg, aspirin protectet szedek másnaponként egy tablettát.havonta 2alkalommal vérlebocsájtást, de már nem bírom a sok szurkálást, mivel lehet még gyógyítaní? az aspirint meddig lehet szedni, van e mellékhatása? koszonom, Mari

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Váróczy László PhD válasza polycithaemia vera témában

Tisztelt Érdeklődő!

Azt kell mondjam, hogy a vérlebocsátás és az aspirin a legkíméletesebb gyógymódjai a polycythaemia vera kezelésének. Ha ezek nem működnek, akkor kemoterápiát kell alkalmazni, melynek jóval több mellékhatása van. Az aspirint nagyon sok beteg szedi rendszeresen hosszú éveken keresztül, általában semmi problémát nem okoz, néha gyomorfájás előfordulhat, ilyenkor érdemes valami savcsökkentő készítményt venni mellé.

Kérdés: 2011. február 16., 19:13; Megválaszolva: 2011. február 20., 09:34
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Fogamzásgátló szedése MTHFR gén...
Van teendo?
Vashiányos vérszegénység
Myeloma - probléma
Leiden babatervezés
Kedves Doktornő! Babatervezés előtt állunk, és Leiden heterozigóta vagyok.Eddig ezzel semmilyen panaszom nem volt.Babát tervezünk és...