Leiden

Tisztelt Doktor úr/Nő. A következő kérdésemmel fordulnék Önhöz: 25 éves vagyok 2004-ben volt egy magasra terjedő mélyvénás trombózisom, azóta folyamatosan Syncumar-t szedek.Panaszom nincs, INR rendben.Genetikai vizsgálat eredménye a következő volt: FvLeiden: heterozigóta, FII2021A: vad típus. Egyik kérdésem, hogy ez pontosan mit jelent? Életem végéig szednem kell a Syncumart? A másik, hogy hamarosan babát szeretnénk, ez esetben mire kell odafigyelnem terhesség előtt/közben? Válaszát előre is köszönöm:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Váróczy László PhD válasza leiden témában

Tisztelt Érdeklődő!

A FV Leiden heterozigóta státusz azt jelenti, hogy Önnek sajnos van egy öröklött hajlama trombózis kialalulásra. Mivel már volt is trombózisa, javasolt élete végéig valamilyen véralvadásgátló gyógyszer használata, nehogy ismét baj legyen. Ha babát szeretne, célszerű volna már a tervezett fogamzás időszakától a terhesség végéi áttérni a Syncumarról valamilyen heparin injekciós készítményre, mert a fejlődő magzat csak így lesz biztonságban.

Kérdés: 2011. január 26., 13:55; Megválaszolva: 2011. január 27., 21:08
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Leiden babatervezés
Kedves Doktornő! Babatervezés előtt állunk, és Leiden heterozigóta vagyok.Eddig ezzel semmilyen panaszom nem volt.Babát tervezünk és...
Leiden/Covid vakcina
T. Doktornő! 12 éve diagnosztizálták nálam a Leiden mutáció homozigóta formáját, amire napi 1 tabl. Aspirin protectet szedek. Melyik vakcinával...
Véralvadás
Tisztelt Doktornő! Leiden homozigóta vagyok, ezért időnként ellenőriztem a véralvadásomat. Trombózisom nem volt, csak a 3.szülésem után, a...
Thrombózis
Tisztelt Doktornő! 41 éves vagyok, homozygota Leiden mutációm van, terhességem alatt a Honvéd Kórházba jártam havonta. Kérdésem az lenne, hogy...
clexane injekció
Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tavaly májusban terhességem miatt a haematológián clexane injekciót javasolt a szakorvos...