Csontvelőrák?

Tisztelt Dr. Úr! Tudna valami biztatot mondani ezeket az értékeket látva? Mi lehet az oka az ilyen rossz vérképnek? Fehérvérsejr: 2, 15, Neutrophil szám: 0, 80, Neutrophil %: 39, Lymphocyta szám: 0, 98, Lymphocyta %: 43, 2, Vörösvértest: 4, 20, Hemoglobin: 13, 5, Hemotokrin: 39, 9 MCHC: 32, 4, Trombocyta: 105, Retikulocyta: 0, 7 Válaszát előre is kösznöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza vérkép témában

Kedves Kérdező!

Vérképet panaszok, tünetek ismerete nélkül nem lehet korrekt módon értelmezni!

Alacsonyabb fehérvérsejt (2, 15 G/l) számát zajló vírusfertőzés magyarázhatja, erre utal a lymphocyták túlsúlya is. Zajló fertőzése szintén hozzájárulhat referencia tartomány alsó határán lévő thrombocyta (105G/L) számhoz.

A fertőzés lezajlását követően (ha valóban zajlik) vagy 10 -14 nap múlva vérképvizsgálat ismétlése javasolt!

Fontos tudnia, hogy minőségi vérkép (kenet) értékelését csak mikroszkóp segítségével lehet kivitelezni, ami a legpontosabb felvilágosítást adja a vérsejtek természetéről.

Kérdés: 2011. január 13., 21:10; Megválaszolva: 2011. január 16., 22:35
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Ferritin magas
Szájfeltöltés Marfarin mellett
Vérkép kiértékelése
Pajzsmirigy + SM betegség
Magas vas szint