• APC rezisztenciát szokták kezelni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő! Ma kaptam kézhez egy elég sokmindenre kiterjedő vérvizsgálat eredményét. A doki azt mondta hogy vashiányra utaló jeleket fedezett fel, ezért konzultáljak a háziorvosommal. A leletemre ráírta, hogy javasolja vaskészítmény szedését, vérkép , és haematológiai kontrollt. Ezen kívül még APC resistencia: pozitív és a Lupus anticoagulans tesztnél azt írták, hogy a szűrőteszt negatív,de a Westergren +. Érdeklődni szeretnék, hogy ezek mit jelentenek? Az APC resistenciára vonatkozóan annyit már én is észrevettem hogy sokkal gyorsabban alvad a vérem.Például a vérvételnél is belalvadt a tűbe. Az APC resistenciát szokták valahogy kezelni? Még azt szeretném kérdezni, hogy tartós fejfájásban ez közrejátszhat? Köszönöm válaszát,

        WEBBeteg szakértő válasza a APC rezisztencia témában

        Kedves Érdeklődő! Az APC rezisztencia egy igen gyakori genetikai eltérés, azt jelenti, hogy az illetőnél az átlagnál nagyobb a vérrögösödés (trombózis) kialakulásának esélye. Semmilyen kezelést nem igényel, csak célszerű megelőzni a trombózis kialakulását, pl. ne szedjen fogamzásgátló tablettát, ne dohányozzon, vigyázzon a testsúlyára, illetve ha valamiért hosszú mozdulatlanságra van kárhoztatva (pl. csonttörés, hosszabb utazás), célszerű átmenetileg véralvadásgátló injekciót (LMWH = kis molsúlyú heparin) használnia. A Westergreen a vörösvértest-süllyedést jelenti, ez egy eléggé nem-specifikus vizsgálat, az APC-hez semmi köze, inkább a vérszegénységgel hozható összefüggésbe a magasabb érték. A fejfájásának sincs semmi köze az APC-hez.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 05., 13:33; Megválaszolva: 2011. január 07., 16:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés