• Kék-zöld foltok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/Doktor úr!

        Rendszeresen kerékpározom, ezért gyakran előfordul hogy a lábamat beütöm. Csakhogy egy apróbb ütéstől is, amit talán meg sem érzek, már kék-zöld-lila foltok jelennek meg rajtam, és egy-egy ilyen folt hónapokig is ott díszeleg (az érzékeny sípcsont részen volt, hogy egy búb kíséretében fél évnél is több idő kellett hogy a folt eltűnjön). Használtam mindenféle gyógynövényes krémeket, de mit sem segítettek. Kérdésem az lenne, hogy létezik-e erre valami gyógymód, hogy hamarabb felszívódjanak ezek a foltok, ill. hogy ez az érzékenyég normális-e? Igaz az, hogy ha a beütés után egyből erősebben masszírozom az ütés helyét, akkor nem alakul ki olyan erős lila folt?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a kék foltok témában

        Kedves Érdeklődő!

        Leveléből nem derül ki, hogy Ön milyen nemű: hölgyeknél ugyanis gyakrabban találkozunk ilyen jelenséggel. Ártalmatlan kozmetikai probléma, általában a kiserek falának fokozott sérülékenysége áll a háttérben. Ritkábban lehet alacsony vérlemezkeszám vagy más véralvadási rendellenesség is az ok, így egy rutin laboratóriumi vizsgálatot mindenképp érdemes volna elvégeztetnie. Ha semmi rendellenesség nem igazolódik, ajánlanám érfalerősítésre a Rutascorbin vagy az Endotelon tablettákat.

         

        Üdvözlettel: Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus


        Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-14 22:23:07; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 06:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.