Laboreredmény értelmezése

Jónapot kívánok! Kérdésem az lenne, hogy az alábbi laborlelet eltérésekkel érdemes-e szakemberhez fordulni, és ha igen, milyen irányban menjek tovább? Nagylabor volt, minden érték normális, kivéve ezeket: Neutrofil granulocita % 49.5 (ref. 50.0 - 70.0), Monocita % 9.3 (ref. 2.0 - 8.0) eGFR-EPI 86 (ref >90 mL/min/1.73m2) Tireoidea stimuláló hormon (TSH) 4.860 (ref. 0.550 - 4.780 mIU/L) Amúgy gyakori vizelés matt gondoltam, hogy elvégeztetek egy rutin labort., De amúgy minden negatív (nincs vizelet fehérje, nincs vizelet vér, crp vérben ok...stb.) A neutrofil granulocita %, mennyire vészes, ha amúgy az abszolút érték rendben van? (Neutrofil granulocita # 3.56 ref. 2.20 - 7.90 Giga/L), nagy gondot jelez? Az EGFR-EPI azért lepett meg, mert visszanéztem régi leleteimet, 2019-esig találtam, azóta ennyi volt mindig, de nem volt becsillagozva, most ugyanazt az adatot becsillagozták, tényleg gond lehet a vesémmel? Köszönöm!

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza laborvizsgálatok témában

Kedves Kérdező! A vérkép alapvetően nem jelez kórosat, a kissé magasabb tsh miatt 2-3 hónap múlva tsh, t4,t3, anti tpo javasolt

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát.
Megválaszolva: 2023. július 05.

Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések

2 éves gyermek itp
Tisztelt Doktornő! Két éves kisfiam, december 1-jén drasztikusan alacsony vérlemezke szám miatt (6G/l) intravenas immunglobulin terápiában részesült....
Nyirokcsomó duzzanat, Hőemelkedés...
Tisztelt Doktor Nő! Kislányom 2023 agusztusában hugyuti fertőzés, vesemedence gyulladással kezelték, mely során kóráházban is voltunk 10 napot. Miután...
Emelkedett Anti-streptolizin O
Kedves doktorno! 17 eves lanyom ugyeben irok. Mar evek ota panaszkodik tompa fajdalomra terd es comb tajekon (mikor egyik laba, mikor masik). Haziorvosunk...
Prothrombingén (G20210A) mutáció
Tisztelt Doktornő! 39 éves nő vagyok, átlagos/vékony testalkatú (177cm, 62kg) 3 éve, derült ki, hogy prothrombingén heterozigóta mutációm van. Trombózisom...
Trombózispanel vizsgálat terhesség...
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Trombózispanel vizsgálatom eredményével kapcsolatban szeretném kérni szíves véleményét, mert őszintén szólva teljesen...
Labor eredmények: CRP, protombin, inr
Tisztelt Doktor nő! Műtétre készülök és a laboromban van egy két érték, ami aggaszt, INR 0.91 Protrombin idő 8.2 CRP 25.3 Immunkémia Anti-streptolizin O 435 Mi...