Vérképben eltérések

Elvileg inzulin rezisztens vagyok, (amit 2 éve tudok) , diétázok, sportolok. Most az endoktirnológusom javaslatára kértem egy kontroll IR-3 pontos vizsgálatot. A csatolt eredményt kaptam. Aggaszt a sok eltérés a kapott véreredményben. Mitől lehet alacsony a vörös és a fehérvértest számom? Aggódnom kell a vérképben található eltérések miatt? Pár hónappal ezelőtt voltam általános laboron, ott nem látszottak ilyen nagy eltérések (4,3 volt a fehér és a vörösvérsejt is, 3 kisebb eltérés volt akkor a vérképben, de a háziorvos azt mondta, hogy ez valami kisebb fertőzés miatt lehetett: Neurofilszám 1,97 volt, limfocia arány 46%, triglicerid 0,41 volt- ezek voltak megcsillagozva) Az IR mellett az alábbi panaszok miatt fordultam endoktrinológushoz: • A menstruációm az elmúlt években teljesen rapszodikus volt, néha megjött, néha hónapokig semmi, most márciusban menstruáltam utoljára. • Márciusban petefészek fájdalommal fordultam nőgyógyászhoz, aki talált egy 4,7cm-es cisztát a jobb petefészkemben (tumormarker vérvétel eredményem negatív lett) . Ittam utána mindenféle gyógyteákat, amik elvileg cisztára jók, nagyon tisztán étkeztem, és a stresszt is próbáltam csökkenteni. • Június elején visszamentem, hogy megnézzük mi a helyzet a cisztával. A nagy ciszta eltűnt, de 1-1 kisebb cisztát (2 cm körüliek) látott mindkét petefészkemben és azt mondta, hogy PCOS gyanúja merül fel. • Elküldött hormonális vérvételre (menstruáció hiányában random időpontban) aminek eredményeként felírt Prednisolont, mert azt mondta, hogy az ösztradiol szintem és a progeszteron szintem is rendkívül alacsony, hogy gyakorlatilag nem működnek a petefészkeim (rövidesen gyereket szeretnék, így ez különösen aggaszt) . A Prednisolont nem kezdtem el még szedni. Emellett pár hónappal ezelőtt fura végtag (alkarok, térdtől lefelé láb) „fájdalmat”, vagy inkább zsibbadásszerűséget éreztem. elmentem ortopédiára, ott elküldtek csípő és nyaki röntgenre, ami alapján megállapították, hogy néhol túl egyenes a gerincem és a görbületek hiánya miatt nyomhatnak ideget a csigolyák és ez lehet az oka a fura zsibbadásnak. (Nem tudom, hogy ennek van-e bármilyen jelentősége.) Nem tudom, azt érzem, hogy valami nagyon nem oké, de egyszerűen nem tudom hova forduljak, vagy mekkora lehet a baj. Az endoktinológushoz már van időpontom, de addig is szeretném jobban látni, hogy mi lehet a gond, mit kellene csinálnom. Ami még esetleg fontos lehet: Harmincas évei elején járó nő vagyok, aki nem eszik húst, (halat, tojást néha) de nagyon változatosan étkezem, sok zöldséget, némi gyümölcsöt, gabonákat, jó zsírokat eszem, szedek vitaminokat, sportolok, sok folyadékot fogyasztok. Sokszor hidegek a végtagjaim, ingadozik a hangulatom, sokszor vagyok rosszkedvű ok nélkül. 7évig szedtem fogamzásgátlót, amit már 5 éve letettem.

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza ir témában

Kedves Kérdező!

Leírás alapján főleg ha uh jelez pco-t, akkor nincs rendben a szénhidrát háztartása. Gyógyszert lehet adni rá, főleg ha babát szeretne és azzal gyorsabban rendeződne. Vérképnek valóban nincs jelentősége. Pajzsmirigy irányába érdemes még vizsgálni, ha nem volt.

Kérdés: 2022. június 15., 09:20; Megválaszolva: 2022. június 27., 08:48
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Trombózishajlam
Kedves Dr Nő! Az első szülés után csináltattam egy trombózispanelt,kiderült hogy Mthfr heterozigóta vagyok. Hematológiai javaslatra nézettem egy...
Vashiány lehet?
Jó napot doktor nő. Férjem vérképével kapcsolatban szeretnék véleményét kikérni. Előzményekben annyi lenne,hogy idén januárban COPD-t...
Allergia gyógyszer
Fehérvérsejtek aránya
Kedves Doktornő! 20 éves fiamnak jogosítvány szerzéséhez rutin vérvizsgálatot végeztek. Az eltérő eredmények nagyon nyugtalanítanak. Csatolom a...
Trombózis panel csomag kiértékelése
Tisztelt Cím! A mellékelt leletet szeretném, ha kiértékelné nekem. Magánúton csináltattam meg, mert anyunak már kétszer volt trombózisa. Nekem...