Limfóma betegség, lázcsillapítás

Tisztelt Doktornő! Feleségem B sejtes NHL betegségben szenved. Májfunkciós értékei magasak, vérzékeny, fehérvérsejt, vörösvértest, thrombocyta száma nagyon alacsony, illetve enyhe sárgaság jelentkezett nála. Medrolt szedi egyenlőre, egyéb kezelésben még nem részesül. Kérdésem: fent leírt állapotára tekintettel milyen lázcsillapítót javasol? Ugyanis 1bő hónapja folyamatosan lázas, napi 2x megy fel a láza 39,5környékére. Másik, nyirokcsomó szövettan szerint nagy valószínűséggel B sejtes NHL a betegsége, ez biztosan kizárja az akut leukémiát? Másfél hónapja tart a betegség, szinte napról napra romlik az állapota. Válaszát köszönöm előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza lymphoma és láz témában

Kedves Kérdező!

Ha a szövettan B sejtes limfóma mellett szól, akkor elvileg nem leukémia. De annak is van számos alfaja és van gyors lefolyású ami nagyon romlik. Nem tudom melyik van neki. Az a baj, hogy a láz feltehetően nem is fertőzés hanem az alapfolyamat maitt van.A láz pedig hihetetlenül legyengíti, még csökkenti a vérlemezkeszámot, ugyanakkor míg az alapfolyamat aktív nagyon nehezen csillapítható. A nem steroid típusú lázcsillapítók nem jók,mert a vérlemezkét tovább csökkentik, az algopyrin nem. Az sem jó sokáig a csontvelőnek de valamit nyilván kell adni. Nagyon nehéz helyzet.

Kérdés: 2021. november 20., 00:53; Megválaszolva: 2021. november 20., 15:46
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Hepatitisz B bizonytalan lelet
Kedves Doktornő! Egy véradás alkalmával kiszűrtek, és nem adhatok a továbbiakban vért fertőző májgyulladás okán. Mutattak a következő...
Vérvételkor sűrű vér
Tisztelt Dr. Ujj Zsófia Ágnes! Korábban ételintolerancia vizsgálathoz ujjbegyből magamnak vettem le vért kora reggel, ezt megelőzően viszont nem...
Alacsony fehérvérsejt, Vas és
Tisztelt Doktornő! Fiam 15-17 éves korában több betegségen ment keresztül (alacsony fehérvérsejtszám, strafirococcus aerus okozta...
D-dimer érték
Tisztelt Doktornő! A referenciatartomány felső határát közelítő D-dimer érték aggodalomra adhat okot? D-dimer 0,460 mg/L (referenciatartomány:...
Véralvadás probléma.
Üdvözlöm Tisztelt Dr Nő! Véralvadási problemám van, egy pár éve derült ki. Leiden: heterozygota pozitív. Elkaptam a covidot novemberben, 20 napig...